Go Ahead Eagles onderuit in slotfase in Sittard

Go Ahead Eagles heeft met 2-1 verloren op bezoek bij Fortuna Sittard. De Deventer ploeg leidde lange tijd, maar moest in de slotfase in korte tijd twee goals slikken.

Go Ahead Eagles startte zonder captain Schenk aan de wedstrijd. De kersverse vader werd vervangen door Brem Soumaoro, die met Ketting het hart van de defensie vormde in Sittard.

In het Fortuna Sittard Stadion was het lang wachten op de eerste echte kans. Toen die er kwam in de 20e minuut was het ook meteen raak. Groenbast had een uitmuntende dieptepass in huis op Hendriks, die de bal bekwaam aannam en in één beweging zijn directe tegenstander uitkapte. In vrije positie schoot de spits met links zijn twaalfde van het seizoen binnen.

Fortuna Sittard moest door de achterstand definitief de verdedigende stellingen verlaten en opende de jacht op de gelijkmaker. Sonny Stevens waande zich bij tijd en wijle in een schiettent, maar door de nodige reddingen, misperen en schotblocks bleef de ruststand 0-1. Ook doordat Go Ahead Eagles in de omschakeling niet tot een tweede treffer kon komen.

Leon Vlemmings wisselde in de rust eenmaal. Orhan Džepar verving Leon de Kogel. Fortuna Sittard ging door waar het gebleven was: naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Een hachelijke situatie ontstond uit een vrije trap van Schuurs, waarbij Stevens redding moest brengen op de vrije trap en de rebound van Semedo. In de rebound kopte Dianessy over.

Twintig minuten voor tijd onderscheidde Stevens zich opnieuw. Invaller Vidigal liep tegen Ketting op en Higler wees naar de stip. Stevens redde de strafschop van Smeets door op tijd in de rechterhoek (voor de kijker) te zijn.

Net op het moment dat Stevens onklopbaar leek na wederom twee goede reddingen, moest Go Ahead Eagles in zeer korte tijd twee goals slikken. Twee keer werd Dammers gevonden door de lucht en twee keer kopte hij de bal achter Stevens. En dus keek Go Ahead Eagles vijf minuten voor tijd ineens tegen een 2-1 achterstand aan.