Go Ahead Eagles opent seizoen 2020/2021 met gelijkspel

Go Ahead Eagles is voetbaljaargang 2020/2021 in de Keuken Kampioen Divisie vandaag begonnen met een gelijkspel. In het Riwal Hoogwerkers Stadion eindigde de seizoensouverture tegen FC Dordrecht in 0-0.

Van spektakel voor beide doelen was in de eerste helft weinig sprake. Na een kwartier had Luuk Brouwers een schotpoging in huis na een lage voorzet van Boyd Lucassen, maar via Kevin Jansen ging de bal over het doel van de Dordtenaren. Na een half uur spelen meldde Jeroen Veldmate zich voor een vrije trap voor Go Ahead Eagles op ruim twintig meter van het doel. De aanvoerder plaatste de bal langs de muur van de Drechtstedelingen, maar doelman Anthony Swolfs had geen moeite om de bal klemvast te pakken.

Kort voor rust twee vielen er twee doelpogingen van Bradly van Hoeven te noteren. Bij zijn eerste poging kwam de vleugelaanvaller vanaf de linkerkant naar binnen om vervolgens de bal een halve meter naast het doel te krullen. Zijn tweede inzet werd in de korte hoek onschadelijk gemaakt door doelman Swolfs.

De tweede helft was tien minuten oud toen de bal na een Eagles-aanval via Antoine Rabillard en Van Hoeven voor de voeten van Kevin van Kippersluis belandde. De aanvaller haalde uit, maar zijn inzet had te weinig kracht om keeper Swolfs te verontrusten. Net als Jeroen Veldmate in de eerste helft, mocht ook Maël Corboz na een klein uur spelen aanleggen voor een vrije trap. De Amerikaanse middenvelder krulde bal in het zijnet.

Een moment van opwinding was er ook in de 64e minuut. Na een corner van Van Hoeven was er tot twee keer toe een gesmoorde schotpoging, waarna Rabillard uiteindelijk in de handen van Swolfs kopte. Twee minuten later ontstond een soortgelijke situatie: Kevin van Kippersluis en Antoine Rabillard schoten, maar raakten telkens het lichaam van een Dordtenaar.

Kort daarop zorgde Rabillard opnieuw voor gevaar. De Franse spits speelde zich vrij en haalde uit, maar in twee instanties kon Anthony Swolfs redding brengen. Aan de overzijde was Matthew Bondswell dreigend met een schot, dat voor het doel van Eagles-keeper Jay Gorter langs ging. Ook de Dordtse aanvaller Nelson Amadin had in de slotfase nog een ongevaarlijke kopbal in huis, maar gescoord werd er niet aan de Krommedijk in Dordrecht, waardoor beide ploegen één punt overhielden aan hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020/2021.

FC Dordrecht – Go Ahead Eagles 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: De heer Oostrom
Gele kaart: Robin Polley, Özgür Aktas, Nelson Amadin (allen FC Dordrecht), Maël Corboz, Zakaria Eddahchouri (beiden Go Ahead Eagles)

FC Dordrecht: Anthony Swolfs; Robin Polley, Özgür Aktas, Julius Bliek, Matthew Bondswell; Nikki Baggerman; Kevin Jansen, Kevin Vermeulen, Kürsad Sürmeli (71. Arsenio Valpoort); Nelson Amadin, Nikolas Agrafiotis (79. Bradley Vliet).

Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Boyd Lucassen, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Bas Kuipers; Maël Corboz (77. Zakaria Eddahchouri), Jay Idzes, Luuk Brouwers; Kevin van Kippersluis (88. Sam Crowther), Antoine Rabillard, Bradly van Hoeven.