Go Ahead Eagles overtuigend verder na zege bij Almere

De koker in! Dat is het resultaat van de bekerwedstrijd in en tegen Almere van dinsdagavond. Go Ahead Eagles legde een meer dan prima wedstrijd op de grasmat en won na een 1-0 achterstand met 1-3.

Go Ahead Eagles begon met twee betaald voetbal-debutanten: jeugdexponent Jay Gorter en beloften-captain Joran Swart. Een basisdebutant was de gevaarlijkse man aan rood-gele zijde in de openingfase. Edqvist bediende achtereenvolgens Navrátil en Van der Venne, die beiden doelman Plattel op hun weg vonden. Ook Almere was twee keer gevaarlijk – via Hammouti en Efmorfidis – maar scoorde niet.

Laatstgenoemde bezorgde de defensie van Go Ahead Eagles de nodige kopzorgen, en in de 32e minuut zelfs een tegendoelpunt. Uit een snelle omschakeling kreeg de Griek de bal op de rand van de zestien, waarna hij Gorter kansloos liet in de rechter benedenhoek.

Het antwoord van Go Ahead Eagles volgde al snel. Sterker nog, de bezoekers toonden dubbele veerkracht. Binnen een tijdbestek van vijf minuten draaiden Beukema (kopbal uit voorzet Van der Venne) en Van der Venne (uit een voorzet van Brito) de achterstand om in een voorsprong: 1-2. Dat was ook meteen de ruststand.

Tekst gaat verder onder foto.

Sam Beukema kopt de gelijkmaker tegen de touwen. (Foto: Erik Pasman)

Met Bannink voor Lieftink begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft. De ingevallen middenvelder tekende bijna meteen voor de 1-3, maar via doelman Plattel en de lat ging zijn inzet terug het veld in. Ook Pouwels had een verdubbeling van de marge op zijn schoen. De spits schoot van dichtbij op Plattel.

Trainer Robert Molenaar van Almere probeerde met twee wissels iets te forceren. Hij bracht clubtopscorer Harrison en handenbinder Hunte. Hoewel de druk naar voren iets groter werd, liet Go Ahead Eagles zich niet van de wijs brengen. Sterker nog: een kwartier voor tijd besliste Edqvist de wedstrijd. De Zweed liep een voorzet van Mertens binnen: 1-3.

Het verzet van Almere City was hierna definitief gebroken en de thuisploeg mocht doelman Plattel bedanken dat de score niet verder opliep. Hij belette Van der Venne, Edqvist en Mertens in de slotfase van scoren.

Almere City – Go Ahead Eagles 1-3 (1-2)

32. James Efmorfidis 1-0

36. Sam Beukema 1-1

40. Richard van der Venne 1-2

77. Adrian Edqvist  1-3

Scheidsrechter: De heer Van den Kerkhof