Go Ahead Eagles pakt volle buit in Den Bosch

Een geweldige teamprestatie van Go Ahead Eagles heeft de ploeg drie punten opgeleverd in Den Bosch. In Stadion De Vliert werd verdiend met 2-4 gewonnen.

Go Ahead Eagles, dat speelde met rouwbanden ter nagedachtenis aan de overleden Cees van Kooten, en FC Den Bosch maakten er vanaf het begin een leuke wedstrijd van. Het spel golfde op en neer en dat leverde kansen op voor beide ploegen. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Sander Duits, die een vrije trap van Rijsdijk bij de tweede paal vrij voor het intikken had. Hij raakte de bal echter verkeerd. Ook Van Overbeek (net te laat bij voorzet Van Ewijk) en Hamdaoui (vrije trap naast) wisten niet te scoren.

Waar Go Ahead Eagles faalde in de afronding, deed Den Bosch dat niet. Zeldenrust kwam door vanaf de linkerkant en leverde de bal af bij Havar. Hij kon van dichtbij makkelijk inschieten: 1-0. De tweede tegenvaller volgde al snel. Hamdaoui raakte geblesseerd en moest zich laten vervanger. David debuteerde als zijn vervanger.

Met David als aanjager ging de Deventer ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Duits kreeg opnieuw een kans, maar schoot over. Dat deed Van Ewijk in de 25e minuut niet. De Kogel legde een ingooi van Teijsse terug op de spelmaker, die de bal binnen volleerde: 1-1. Nog voor rust kwam GA Eagles op voorsprong. Teijsse kopte een goede vrije trap van David op doel, waarna Vriends het laatste tikje gaf: 1-2. Ook de 1-3 had zomaar kunnen vallen voor rust, toen Vriends een vrije trap doorkopte op De Kogel. De spits schoot ver over.

Ook na rust regen de kansen zich aaneen. Kenny Teijsse zag tot twee keer toe hoe doelman Heemskerk zijn kopballen keerde. Aan de andere kant was Boddaert dichtbij de gelijkmaker. Hij gleed de bal van dichtbij naast. Na ruim een uur spelen viel er alsnog een doelpunt. Weer was het Teijsse met een gevaarlijke ingooi, waarna de kopbal van De Kogel door Fernandes met de hand beroerd werd. De Kogel benutte het buitenkansje vanaf de stip: 1-3.

De wedstrijd leek hierop beslist, zeker toen invaller Orhan Dzepar zijn invalbeurt net als tegen Telstar beloonde met een doelpunt. Een geweldige actie van Van Ewijk op de achterlijn werd gevolgd door een gekraakte voorzet. Dzepar stond op de goede plek om de rebound binnen te schieten.

FC Den Bosch probeerde hierop met een slotoffensief nog iets te forceren, maar verder dan een vrije trap van Zeldenrust die binnen dwarrelde kwam de thuisploeg niet. Het duel eindigde in 2-4.