Go Ahead Eagles heeft zich ten koste van FC Den Bosch geplaatst voor de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. In een zinderende slotfase, waarin Go Ahead Eagles tussen hoop en vrees leefde, scoorde captain Jeroen Veldmate één minuut voor tijd de enige en winnende treffer in De Vliert: 0-1. Het team van John Stegeman kan zich nu gaan opmaken voor een tweeluik met RKC Waalwijk op zaterdag 25 mei (uit) en dinsdag 28 mei (thuis) in de finale van de Play-Offs.

In een uitverkochte De Vliert begonnen beide ploegen erg aftastend. Met vijf verdedigers hadden de Bosschenaren gekozen voor dezelfde strijdwijze als afgelopen zondag in De Adelaarshorst, toen beide teams een 2-2 gelijkspel overeenkwamen. Loerend op de counter in een poging om Go Ahead Eagles te verschalken. De ploeg van John Stegeman leek wat last te hebben van het veld, gezien de moeite die het de Deventenaren kostte om de bal in de ploeg te houden.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Het eerste wapenfeit was in de 6e minuut een schot van Richard van der Venne, waarbij keeper Wouter van der Steen handelend moest optreden. Diezelfde Van der Venne schoot na een half uur op de paal. Paco van Moorsel verlengde de bal met zijn schouder, maar helaas stond het aluminium de bevrijdende treffer in de weg.

Na rust kreeg Go Ahead Eagles meer grip op het duel. Gelegenheidsspits Van Moorsel kwam net een been te kort bij een lange bal van Jeff Stans. Ook een schuiver van Jaroslav Navrátil ging net voorlangs. Omdat Go Ahead Eagles meer risico ging nemen, kregen de Bosschenaren meer ruimte. Dit leidde tot kansen voor onder meer Jort van de Sande, Danny Holla en Luuk Brouwers. Twee keer moest Hobie Verhulst reddend optreden.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Het leek erop dat de ploeg die de eerste goal zou maken, naar de finale van de Play-Offs zou gaan. Uiteindelijk scoorde aanvoerder Jeroen Veldmate in de 89e minuut uit een corner van Stans, met een enorme ontlading bij de spelers van Go Ahead Eagles tot gevolg. FC Den Bosch zette in de extra tijd nog aan, maar tot echt gevaarlijke kansen leidde het niet meer. Van der Venne had nog de 0-2 op zijn schoen, maar schoot naast. Niemand die daar uiteindelijk om treurde, want met de verdiende 0-1 overwinning op zak kon het team van Stegeman de terugreis naar Deventer aanvaarden om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen RKC Waalwijk.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

 

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles 0-1 (0-0)
89. Jeroen Veldmate 0-1

Scheidsrechter: De heer Van den Kerkhof
Toeschouwers: 6.734
Gele kaart: Danny Verbeek (FC Den Bosch), Roland Baas, Jeff Stans, Richard van der Venne (allen Go Ahead Eagles)

FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Kevin Felida, Leo Väisänen, Sam Kersten, Stefan Velkov, Amine Khammas; Danny Verbeek (82. Julián Marchioni), Luuk Brouwers, Danny Holla; Sven Blummel (73. Vincent Vermeij), Jort van de Sande.

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz (89. Julius Bliek), Jeroen Veldmate, Roland Baas; Istvan Bakx (60. Thomas Verheydt), Jeff Stans, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil, Paco van Moorsel, Pieter Langedijk (77. Maarten Pouwels).