Go Ahead Eagles rouwt om het overlijden van Erik Stormink. Erik was sinds jaar en dag een zeer graag geziene gast in de Business Club, en zal door alle supporters en sponsoren worden herinnerd als drijvend persoon achter ‘Eagles Against ALS’.

Begin 2016 kreeg Gorsselnaar Erik Stormink de diagnose amyotrofische laterale sclerose (ALS). Hij zette zijn verdriet bijna onmiddellijk om in dadendrang en steeg daarmee letterlijk tot grote hoogten. In juni vorig jaar fietste Erik nog naar de top van de Mont Ventoux om geld op te halen voor onderzoek naar de spier- en zenuwziekte ALS.

Erik was zijn hele leven een verbinder. Vele vrienden en familieleden steunden hem dan ook actief in zijn strijd tegen ALS. Zo organiseerde zijn zoon Daan vorig jaar met mede-studenten van Hogeschool Saxion in Deventer een voetbaldag bij VV Gorssel: Voetballen ALS een prof. Van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve ontving Erik Stormink die dag de Zilveren Knoop als blijk van waardering voor de verbindende rol die hij heeft gespeeld in de samenleving van de gemeente Lochem.

Naast echte familieman, betrokken Gorsselnaar en ondernemer in hart en nieren was Erik Stormink een op en top Eagle. Met zijn vrienden, liefkozend ‘de breurs’ genoemd, werd er de hele week voor- en nabeschouwd op de ‘matchday’ die eraan kwam, of was geweest.


‘Ook wij strijden met je mee, Erik.’ Een steunbetuiging van het Go Ahead Eagles-publiek voor Go Ahead Eagles-Ajax in 2016.

Nadat Stormink de diagnose ALS had gekregen, richtten Arthur Kistemaker, Eduard Wolf, Menno Beukema, Robert Alberts, Marco Aarnink, Ruud Kersten en Medie de Bie de stichting ‘Eagles Against ALS’ op. Motto: samen trappen we ALS de wereld uit! Op 4 september 2016 vond misschien wel de meest indrukwekkende officieuze matchday ooit plaats in De Adelaarshorst.

Een speciale fietstoer, optredens van onder meer Lee Towers en Lil’ Kleine, een benefietwedstrijd met Paul Bosvelt, Pierre van Hooijdonck, Ruud van Nistelrooij en vele anderen… Meer dan 5.000 toeschouwers genoten van een dag met een lach en een traan. Samen werd ALS die nazomerdag een beetje uit de wereld getrapt met een geweldige opbrengst van meer dan €65.000. En een stralende Erik Stormink die zag dat het goed was.

Erik Stormink zal bij Go Ahead Eagles altijd worden herinnerd als een zeer betrokken, innemend en inspirerend persoon. Die de kracht vond om niet alleen te strijden tegen zijn eigen ziekte, maar ook tegen die van zijn huidige en toekomstige lotgenoten. Erik, dank voor alles en you’ll never walk alone.

Go Ahead Eagles wenst familie en vrienden van Erik veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.