Go Ahead Eagles na rust voorbij FC Dordrecht: 3-1

Go Ahead Eagles heeft in De Adelaarshorst een 3-1 zege geboekt op FC Dordrecht, de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Na een 0-0 ruststand was het invaller Antoine Rabillard die al snel in de tweede helft voor de openingstreffer tekende. Jenthe Mertens verdubbelde de score (2-0), waarna FC Dordrecht kort voor tijd iets terugdeed via Jari Schuurman (2-1). Adrian Edqvist maakte met een doelpunt in blessuretijd een einde aan alle onzekerheid: 3-1.

De eerste helft had Go Ahead Eagles nog de nodige moeite om tot doelrijpe kansen te komen. De grootste mogelijkheden ontstonden tot drie keer toe uit een corner, maar kopballen van Jenthe Mertens, Elmo Lieftink en de jarige Jeroen Veldmate troffen in de eerste twintig minuten geen doel. Van tegenstander FC Dordrecht had het team van Jack de Gier aanvankelijk weinig te duchten. In de slotminuut van de eerste helft waren de Dordtenaren echter tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Pedro Marques scheerde rakelings langs de paal, terwijl kort daarop een lage voorzet ook maar net via de voet van Sam Beukema naast het doel van Hobie Verhulst verdween.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Met Antoine Rabillard als invaller in de ploeg voor Maecky Ngombo hoefden de 8.107 toeschouwers in de tweede helft niet lang te wachten op de Deventer openingstreffer. Jaroslav Navrátil passeerde zijn tegenstander en legde de bal panklaar voor de Fransman, die in de 54e minuut van dichtbij voor de 1-0 tekende. Amper twee minuten later had Jeroen Veldmate zijn 31e verjaardag extra luister bij kunnen zetten met een doelpunt, maar de aanvoerder schoot een vrije trap via de lat over.

De tweede treffer van Go Ahead Eagles viel uiteindelijk alsnog in de 80e minuut. Jenthe Mertens profiteerde optimaal van slordig uitverdedigen van de Dordtse defensie en schoot ijskoud binnen: 2-0. Even leek FC Dordrecht zich toch nog terug te knokken in de wedstrijd. Via een fraai afstandsschot van Jari Schuurman produceerden de Zuid-Hollanders in de 82e minuut de aansluitingstreffer (2-1), waarna een kopbal van Anass Achahbar in de 84e minuut maar rakelings voorlangs ging. In de blessuretijd van de wedstrijd maakte invaller Adrian Edqvist aan alle Deventer onzekerheid een einde door in de omschakeling voor de 3-1 te tekenen, waardoor de drie punten in eigen huis veilig werden gesteld en Go Ahead Eagles voor de elfde keer op rij ongeslagen bleef.

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 3-1 (0-0)
54. Antoine Rabillard 1-0
80. Jenthe Mertens 2-0
82. Jari Schuurman 2-1
90+2. Adrian Edqvist 3-1

Scheidsrechter: De heer Bax
Toeschouwers: 8.107
Gele kaart: Elmo Lieftink, Jeroen Veldmate (beiden Go Ahead Eagles), Lewis Montsma (FC Dordrecht)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz, Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Maecky Ngombo (46. Antoine Rabillard), Martijn Berden (70. Adrian Edqvist).

FC Dordrecht: Petar Stoskovic; Stef Gronsveld, Lewis Montsma, Fabian de Abreu, Brandon Ormonde-Ottewil; Jordy Wehrmann; Anass Achahbar, Renny Smith (84. Dwayne Green), Jari Schuurman; Pedro Marques (78. Quincy Hogesteger), Thomas Schalekamp (55. Jaron Vicario).