Nieuws Algemeen

Go Ahead Eagles – sc Heerenveen in teken van #AllTogetherChallenge

Dit speelweekend staan alle wedstrijden in het betaald en amateurvoetbal voor het zesde jaar op rij in het teken van de #AllTogetherChallenge. De voetbalwereld maakt zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

De #AllTogetherChallenge komt ook rond Go Ahead Eagles – sc Heerenveen op meerdere manieren tot uiting:

  • De aanvoerders van beide teams spelen met een speciale #OneLove-aanvoerdersband. #OneLove is de campagne voor verbinding en is onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen discriminatie: Ons voetbal is van iedereen. Eerder werd al bekendgemaakt dat de
    nationale teams van tien landen, waaronder Nederland, meedoen aan de #OneLove-campagne tijdens de Nations League en het WK in Qatar.
  • Alle coaches en (assistent-)scheidsrechters dragen een regenboogspeldje.
  • Bij ESPN gaat de nieuwe serie ESPN Bondgenoten in première. Ook zijn bij de zender weer de regenboogmicrofoons en speciale ‘Voor alle fans’-zendervormgeving te zien. De presentatoren en analisten dragen regenboogspeldjes.
  • In De Adelaarshorst wapperen regenbooghoekvlaggen.
  • De clublogo’s van Go Ahead Eagles zijn op de Facebook-, Twitter- en Instagram-pagina van de club omcirkeld met regenboogkleuren.

#AllTogetherChallenge is een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB) in samenwerking met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Azerion Vrouwen Eredivisie, Eredivisie Zaalvoetbal Mannen, Eredivisie
Zaalvoetbal Vrouwen, VVCS, CBV en ESPN. Meer informatie is te vinden via deze link.

Terug naar overzicht