Go Ahead Eagles heeft de vierde wedstrijd in de voorbereiding met een ruime overwinning afgesloten tegen Sportclub Teuge. Na een stroef verlopen eerste helft (0-1 ruststand) schoten de mannen van Hans de Koning in de tweede helft met scherp, waardoor het scorebord uiteindelijk een 0-8 eindstand aangaf.

In de eerste helft had Go Ahead Eagles moeite om het juiste ritme te vinden. Veel passes slipten door op het kunstgrasveld van Sportclub Teuge, dat eerder op de dag nog geteisterd was door een flinke hoeveelheid hemelwater. Verder dan één doelpunt van Norichio Nieveld kwamen de Deventenaren voor rust dan ook niet. Positief was echter de terugkeer van Mohamed Hamdaoui binnen de krijtlijnen, die na zijn kruisbandblessure van vorig seizoen weer zijn eerste 45 minuten speelde in het eerste elftal van Go Ahead Eagles. Het Eagles-elftal dat in de tweede helft het speelveld betrad, wist veelvuldiger het net te vinden. Joey Suk (drie keer), Leon de Kogel (twee keer), Sam Hendriks en Elvio van Overbeek zorgden ervoor dat Go Ahead Eagles uiteindelijk met een ruime 0-8 zege het sportpark van Sportclub Teuge kon verlaten.

Aanstaande zaterdag speelt Go Ahead Eagles op het veld van SV Terwolde tegen Eredivisionist Excelsior. Vervolgens oefent Go Ahead Eagles nog tegen het Sallands streekteam (20 juli) en Achilles’29, dat op zaterdag 23 juli als vervanger zal fungeren van Schalke 04 U23 (kijk hier voor de exacte aanvangstijden en locaties).

Op vrijdag 29 juli sluit Go Ahead Eagles de voorbereidingsperiode af met een duel tegen Al-Jazira Club, het team dat getraind wordt door Henk ten Cate. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Adelaarshorst. In eerste instantie zullen alleen de plaatsen op de hoofdtribune en de Leo Halle tribune in de verkoop gaan. Afhankelijk van de animo voor deze wedstrijd gaan ook de plaatsen op de overige tribunes in de verkoop. Kaarten voor dit duel, dat om 19:00 uur begint, zijn online te bestellen of te koop bij de receptie van Go Ahead Eagles (€ 5,- voor SCC-houders; € 3,50 voor leden van de Go Kidsclub / Kowet4You en € 7,50 voor overige toeschouwers).

Foto boven: Erik Pasman