Go Ahead Eagles scoort er negen tegen Sallands Streekteam

Het werd net geen ’tien, tien, tien’, maar er werd wel tien keer gescoord. Op de valreep eindigde de jaarlijkse wedstrijd tussen het Sallands Streekteam en Go Ahead Eagles in 1-9.

Go Ahead Eagles speelde opnieuw met twee verschillende elftallen, voor en na rust. Alleen Jaroslav Navrátil maakte meer dan 45 minuten; hij verving na een kwart wedstrijd de geblesseerd geraakte Slijngard.

Diezelfde Slijngard leverde in de vierde minuut een puntgave assist af op Julius Bliek, die raak knikte. Via Orhan Džepar (schuiver) en Werkhoven (schot uit de draai) werd de ruststand op 0-3 bepaald.

Na rust regende het twee keer zo hard aan doelpunten. Met bij vlagen uitstekend aanvalsspel werd de score in rap tempo opgevoerd. Pouwels tekende voor de 0-4 en 0-5, door alleen voor de doelman niet te falen met de voet en het hoofd. Andrade zorgde met een mooi afstandsschot voor 0-6 en Jeroen Veldmate tikte van dichtbij de zevende binnen.

Nadat Andrade (penalty) en Van der Venne (kopbal) de stand naar 0-9 tilden, kwam het slotakkoord van de thuisploeg. Bram Eijkelkamp scoorde één seconde voor tijd de eretreffer.

De opstelling van Go Ahead Eagles in de eerste helft: Spenkelink; Hettinga, Ketting, Beukema, Bliek; Dekker; Bruinink, Dzepar; Slijngard, Werkhoven, Büttner.

Opstelling tweede helft: Jansen; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Bakx, Van der Venne; Navrátil, Pouwels, Andrade.