In goed Duits zou je het een ‘doppelpack’ kunnen noemen. Go Ahead Eagles neemt Mael Corboz (24, foto rechts) en Nicolas Abdat (22, foto links) over van SG Wattenscheid 09. Beiden tekenen een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

Corboz is een Amerikaanse middenvelder, die eerder onder contract stond bij de Wilmington Hammerheads (tweede niveau Amerika) en MSV Duisburg. Linksback Abdat speelde voor VfL Bochum en het tweede elftal van VfL Wolsburg, voordat hij afgelopen seizoen naar Wattenscheid trok.

Beide spelers waren aanwezig bij zowel het thuisduel met FC Den Bosch als RKC Waalwijk in de Play-Offs. “Toen ik hoorde van de interesse van Go Ahead Eagles, ben ik eerst gaan Googlen”, vertelt Mael Corboz. “Ik kende de club al wel van naam, omdat deze voor een Amerikaan best opvallend is.” Nicolas Abdat vult aan: “Via Google kom je al snel op video’s van het stadion en de fans. Die waren al vrij indrukwekkend. Maar om het dan zelf mee te maken tijdens die Play-Offs-wedstrijden was echt fenomenaal.”

Tekst gaat verder onder foto.

Middenvelder Mael Corboz. (Foto: Erik Pasman)

Wat mogen de supporters van het tweetal verwachten? Corboz: “Ik ben een middenvelder die on both sides of the ball veel arbeid levert. Dus aanvallend en verdedigend, echt box to box, willing to fight. Wat ik wil ontwikkelen is mijn scorend vermogen. Afgelopen seizoen heb ik vijf keer gescoord, dat mogen er meer zijn.”

Teamgenoot Nicolas Abdat omschrijft zichzelf als een aanvallend ingestelde back. “Op en neer rennen langs de lijn is een van mijn handelsmerken. Voor een verdediger beschik ik over een goede techniek en ben ik best snel. Wel moet mijn rendement uit voorzetten en schoten nog beter worden, vind ik. Als verdediger ben ik vooral fel. Ik zit niet de hele tijd aan mijn tegenstander, maar op de momenten dat het moet sla ik toe.”

Tekst gaat verder onder foto.

Linksback Nicolas Abdat. (Foto: Erik Pasman)

Abdat en Corboz zijn eenduidig: ze kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen begint en zíj in heksenketel De Adelaarshorst mogen spelen. “We willen zo snel mogelijk onze plek vinden in het team, in de club en in de stad”, zegt Mael Corboz. “Ik ben in 2016 van Amerika naar Duitsland verhuisd en toen ging het aanpassen bijna vanzelf. De stap van Duitsland naar Nederland is op alle vlakken een stuk kleiner, dus dat moet goedkomen. Ik wil in ieder geval zo snel mogelijk Nederlandse les gaan volgen.” Abdat: “En we hebben al een huis in de stad zelf waar we gaan wonen, dichtbij het stadion. Goed geregeld allemaal. Laat het nieuwe seizoen dus maar beginnen!”

Tekst gaat verder onder foto.

Foto: Erik Pasman

Technisch manager Paul Bosvelt over hoe Abdat en Corboz op de radar van de club kwamen: “We scouten regelmatig in Duitsland; ook in de Regionalliga. Bij een wedstrijd van Wattenscheid vielen beide jongens op. Hierna zijn ook leden van de technische staf en ikzelf gaan kijken. Samen kwamen we tot het oordeel dat Nicolas en Mael ons kunnen versterken. Ze zullen, net als iedereen, moeten knokken voor een plek bij de eerste elf, maar we zijn er zeker van dat ze van waarde kunnen zijn voor ons komend seizoen.”

Mael Corboz en Nicolas Abdat zijn de eerste nieuwelingen die zijn vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Technisch manager Paul Bosvelt verwacht dat er op korte termijn nog meer spelers zullen volgen. “We hebben natuurlijk hectische weken achter de rug, met de Play-Offs en het vertrek van de trainer. Op transfergebied hebben we twee weken geleden bewust gezegd: we tillen de zaken voor volgend seizoen over de Play-Offs heen. Nu hebben we weer er weer onze volledige focus en aandacht voor, en dat is maar goed ook, want er liggen een aantal mooie uitdagingen voor ons. De zoektocht naar een nieuwe trainer is in volle gang, maar daarbij gaan we uiteraard niet overhaast te werk. Verder zijn er transfers in een ver- en iets minder vergevorderd stadium, waar we druk mee bezig zijn. Wordt dus vervolgd.”