Go Ahead Eagles slikt nederlaag in lege Adelaarshorst

Voor een lege Adelaarshorst is Go Ahead Eagles er ook in de tweede thuiswedstrijd van seizoen 2020/2021 niet in geslaagd om op eigen veld een resultaat te boeken. Tegen Jong FC Utrecht verloor het team van Kees van Wonderen met 2-3. Na een 0-2 achterstand leek Go Ahead Eagles alsnog een punt aan het duel over te houden nadat Sam Hendriks twee keer doel trof. In de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Jong FC Utrecht echter voor een derde keer via Tim Pieters.

Kort voor de wedstrijd moest Go Ahead Eagles een eerste tegenvaller incasseren. Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate bleek teveel last te hebben van een kwetsuur, waardoor Justin Bakker centraal in de defensie in het basiselftal startte. De van Jong AZ overgekomen verdediger maakte daarmee zijn debuut voor Go Ahead Eagles. Erkan Eyibil ontbrak in de wedstrijdselectie omdat de staf niet tevreden was over de inzet van de middenvelder.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De eerste kans van de wedstrijd was voor Antoine Rabillard, die de bal met zijn hoofd schampte na een voorzet vanaf de linkerkant van Zakaria Eddahchouri. De Fransman zag zijn inzet echter rakelings langs de paal scheren. Kort daarop was het Davy van den Berg die Jay Gorter dwong om gestrekt naar de hoek van zijn doel te gaan na een afstandsschot. Vervolgens lukte Rabillard niet wat hem vorig seizoen tegen FC Eindhoven wél lukte: scoren met een omhaal, al moest de Utrechtse doelman Joey Houweling nog wel zijn best doen om de bal uit zijn doel te houden.

Nadat Sam Hendriks een kopbal ook naast de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen, was het aan Gorter te danken dat Go Ahead Eagles in de 35e minuut niet op achterstand kwam. Met een fantastische reflex weerhield hij Van den Berg van scoren. De doelman had echter geen weerwoord op het schot van Mohamed Mallahi, die na balverlies aan Eagles-zijde diagonaal binnenschoot: 0-1 in de 39e minuut.

Ook na rust hield Jay Gorter zijn ploeg met een aantal puike reddingen op de been. Behoorlijke scoringsmogelijkheden voor Jeredy Hilterman en Tim Pieters werden onschadelijk gemaakt door de Eagles-keeper, zoals hij ook met een uitstekende reflex een inzet van zijn eigen verdediger Bas Kuipers keerde. Aan de overzijde was Hendriks tweemaal dreigend met een kopbal en een schot, die beide keren door Houweling werden gekeerd.

Het verzet van Go Ahead Eagles leek gebroken toen Justin Lonwijk in de 76e minuut de tweede treffer van het Utrechtse beloftenteam tegen de touwen schoot: 0-2. Léék, want via twee goals van Sam Hendriks – in de 78e en 88e minuut – kwam het elftal van Kees van Wonderen alsnog langszij. Het leverde Go Ahead Eagles uiteindelijk geen resultaat op, want door een derde tegentreffer van Pieters kreeg Go Ahead Eagles in blessuretijd het deksel op de neus: 2-3.

Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht 2-3 (0-1)
38. Mohamed Mallahi 0-1
76. Jeredy Hilterman 0-2
78. Sam Hendriks 1-2
88. Sam Hendriks 2-2
90. Jeredy Hilterman 2-3

Scheidsrechter: De heer Gerrets
Gele kaart: Antoine Rabillard, Frank Ross (beiden Go Ahead Eagles), Sylian Aldren Mokono (Jong FC Utrecht)

Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Wout Droste, Sam Beukema, Justin Bakker, Bas Kuipers; Jay Idzes, Antoine Rabillard (56. Maël Corboz), Luuk Brouwers (76. Kevin van Kippersluis); Bradly van Hoeven, Sam Hendriks, Zakaria Eddahchouri (55. Frank Ross).

Jong FC Utrecht: Joey Houweling; Mark Pabai, Christopher Mamengi, Reda Akmum, Sylian Aldren Mokono; Justin Lonwijk, Hicham Acheffay, Davy van den Berg; Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Tim Pieters.