Go Ahead Eagles in slotfase voorbij Roda JC: 3-0

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag in De Adelaarshorst met 3-0 van Roda JC gewonnen. Na een doelpuntloze eerste helft nam de ploeg van John Stegeman in de slotfase afstand van de Limburgers. Twee doelpunten van Paco van Moorsel en een treffer van Thomas Verheydt dwongen Roda JC tussen de 80e en 86e minuut op de knieën.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Go Ahead Eagles drie keer zou scoren tegen Roda JC. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld en was de bal nauwelijks in de buurt van beide doelen te vinden. De eerste mogelijkheid was na vijf minuten voor Gyliano van Velzen, maar zijn inzet verdween naast het doel van Hobie Verhulst. Tien minuten voor rust werd Roda-keeper Tom Muyters voor het eerst echt getest na een knal van afstand door Richard van der Venne.

De tweede helft trok Go Ahead Eagles het duel steeds meer naar zich toe tegen de gegroepeerd spelende Limburgers en de druk op Roda JC werd steeds meer opgevoerd. In de 66e minuut leek Paco van Moorsel de score te openen. Thomas Verheydt legde de bal met zijn borst uitstekend klaar voor de aanvallende middenvelder, maar Van Moorsel teisterde de lat boven Muyters. Nog in diezelfde minuut kreeg Roda JC een goede mogelijkheid om de openingstreffer te maken. In de tegenstoot verscheen de Limburgse topscorer Mario Engels alleen voor Verhulst, maar de Eagles-goalie toonde zich de sterkste.

In de laatste twintig minuten van het duel zocht en vond Go Ahead Eagles steeds vaker de weg naar het Limburgse doel en toonde met name Verheydt zich op aangeven van Pieter Langedijk en Paco van Moorsel een paar keer dreigend. In de 80e minuut brak Van Moorsel de ban voor Go Ahead Eagles. Op aangeven van Julian Lelieveld liet de middenvelder Muyters kansloos door de bal diagonaal in de verre hoek te schieten.

Vervolgens bouwde Go Ahead Eagles de voorsprong in een tijdsbestek van enkele minuten uit naar een marge van drie goals. Uit een voorzet vanaf de linkerkant van Istvan Bakx kopte Verheydt in de 82e minuut de tweede Deventer treffer binnen. En in de 86e minuut was Verheydt aangever bij het tweede doelpunt van Van Moorsel, die voor de 3-0 tekende en daarmee de drie punten voor Go Ahead Eagles definitief veilig stelde.

Go Ahead Eagles – Roda JC 3-0 (0-0)
80. Paco van Moorsel 1-0
82. Thomas Verheydt 2-0
86. Paco van Moorsel 3-0

Scheidsrechter: De heer Gözübüyük
Aantal toeschouwers: 9.288
Gele kaart: Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Istvan Bakx (87. Sjoerd Overgoor), Jeff Stans (46. Pieter Langedijk), Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt (88. Givan Werkhoven), Paco van Moorsel.

Roda JC: Tom Muyters; Henk Dijkhuizen, Daryl Werker, Roshon van Eijma, Jannes Vansteenkiste; Nicky Souren (85. Dico Jap Tjong), Mitchel Paulissen, Ognjen Gnjatic; Gyliano van Velzen (46. Thomas Paumen), Mario Engels, Tim Väyrynen (74. Celestin Djim).