Go Ahead Eagles sluit voorbereiding af met 4-1 zege

Go Ahead Eagles heeft vanavond de voorbereiding op seizoen 2022/2023 afgesloten met een overwinning. In De Adelaarshorst werd met 4-1 gewonnen van OFI Kreta.

Al in de eerste helft nam Go Ahead Eagles ruim afstand van OFI Kreta, de nummer acht van de Griekse Super League van afgelopen seizoen. Het eerste gevaar werd in de eerste minuut echter gesticht door OFI Kreta, maar Jeffrey de Lange keerde het schot. Vervolgens was het Go Ahead Eagles dat het heft in handen nam. Nadat doelpogingen van Philippe Rommens en Isac Lidberg nog door de doelman onschadelijk waren gemaakt, leidde balverlies van de gasten na twaalf minuten de openingstreffer van Go Ahead Eagles in. Finn Stokkers strafte de fout af en kon eenvoudig scoren: 1-0.

Drie minuten later was ook zijn collega-spits trefzeker. Een voorzet van Bas Kuipers werd door Isac Lidberg met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd: 2-0. Daar bleef het niet bij voor rust. Nadat een schotpoging van Oliver Edvardsen en een ‘schiettentsituatie’ voor het Griekse doel nog geen treffer opleverden, werd de voorsprong in de 32e minuut verder uitgebouwd. Een corner werd door José Fontán binnengekopt: 3-0.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Ofi Crete

Ook in de tweede helft hoefden de toeschouwers in De Adelaarshorst niet lang te wachten om een doelpunt te begroeten. Bas Kuipers liet zien dat hij het scoren met het hoofd nog niet verleerd is en tekende op aangeven van Bobby Adekanye voor 4-0. Daarna brak voor Go Ahead Eagles een mindere fase aan waarin het werd teruggedrongen door de Grieken. Nadat Bouzoukis Ioannis zijn doelpoging nog geblokkeerd zag worden, was het in de 70e minuut wel raak. Neira Juan Angel passeerde Eagles-keeper Jeffrey de Lange: 4-1. Het bleek het laatste doelpunt van de avond, waardoor Go Ahead Eagles de voorbereiding op seizoen 2022/2023 afsloot met een ruime zege.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – OFI Kreta 4-1 (3-0)
12′ Finn Stokkers 1-0
15′ Isac Lidberg 2-0
32′ José Fontán 3-0
50′ Bas Kuipers 4-0
70′ Neira Juan Angel 4-1

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jay Idzes, José Fontán, Bas Kuipers; Willum Willumsson, Evert Linthorst, Philippe Rommens (45′ Bobby Adekanye), Oliver Edvardsen; Finn Stokkers, Isac Lidberg.

Fotografie: Erik Pasman