Go Ahead Eagles voor derde keer op rij met 1-1 gelijk

Go Ahead Eagles heeft vanavond voor de derde keer op rij een competitieduel in de Jupiler League met een 1-1 gelijkspel afgesloten. Tegen FC Volendam kwamen de Deventenaren in De Adelaarshorst al na twee minuten op voorsprong via Stefano Beltrame, waarna Teije ten Den de Volendammers in de tweede helft langszij schoot.

Bij Go Ahead Eagles maakten de Deventenaren Sam Beukema en Dennis Hettinga hun basisdebuut in het eerste elftal. Met de twee jeugdexponenten als defensieve krachten kende Go Ahead Eagles een bliksemstart tegen FC Volendam. Al mocht het elftal van Leon Vlemmings van geluk spreken dat de Volendammers in de eerste minuut de paal raakte. In de tegenstoot mocht Go Ahead Eagles in de tweede minuut de openingstreffer vieren. Stefano Beltrame werd aan de linkerkant het strafschopgebied ingestuurd, waarna de aanvallende middenvelder met rechts de bal langs Volendam-doelman Hobie Verhulst krulde.

(Foto: Erik Pasman)

Een ander dreigend moment voor het Volendamse doel volgde tien minuten later. Sam Hendriks passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal vanaf de achterlijn terug op Shadrach Eghan. De aanvaller kwam net een fractie te laat om doeltreffend af te ronden. Kort daarop deed voormalig Eagles-spits Teije ten Den iets terug met een harde schuiver, maar Sonny Stevens stond in de baan van het schot en toonde zich klemvast. In het vervolg van de eerste helft leek FC Volendam optisch beter in de wedstrijd te komen. Tot uitgespeelde kansen leidde het echter niet. Wel was er aan de andere kant een doelpoging van Pieter Langedijk, die wegdraaide bij zijn tegenstander en zijn schot met links een meter voorlangs zag gaan. Kort voor rust waagde Hendriks nog een poging, maar de spits gaf zijn inzet te weinig kracht mee om Verhulst te verontrusten.

De tweede helft was zo’n tien minuten oud toen FC Volendam langszij kwam. Een voorzet vanaf de linkerkant bereikte Teije ten Den, die de bal langs Stevens in het doel schoof: 1-1 in de 56ste minuut. Kort daarop was het Joey Veerman die het Deventer doel onder vuur nam, maar Stevens bokste de bal uit de doelmond. Go Ahead Eagles ging op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar pogingen van Beltrame en Hettinga verdwenen over het doel. In de 69ste minuut ontsnapte Go Ahead Eagles aan een achterstand. Ten Den bereikte Kevin Visser, die de bal tegen de lat schoot. Ook de rebound van Luis Pedro trof vervolgens geen doel.

In het laatste kwartier waren er kansen over en weer. Invaller Nick Doodeman bereikte met een lage voorzet Ten Den, die Stevens tot een redding dwong. Luttele seconden later lag de bal er bijna aan de andere kant in. Een inzet van Eagles-zijde werd door Kevin Visser van de doellijn gehaald. Kort daarop leek Doodeman alleen door te kunnen lopen richting het Eagles-doel, maar met Hettinga in zijn rug schoot hij recht in de handen van Stevens. Dé kans op de overwinning kreeg Go Ahead Eagles in de persoon van Sam Hendriks. Vijf minuten voor tijd kreeg de spits een vrije doortocht richting het doel van de tegenstander, maar de topscorer van Go Ahead Eagles schoot via doelman Hobie Verhulst naast. Doordat ook Joey Suk in blessuretijd met zijn linkerbeen over schoot, bleef het 1-1 in De Adelaarshorst.

“We hebben vanavond te weinig gebracht, onder andere doordat we geen controle hadden op het middenveld”, zei Leon Vlemmings na afloop. “Tegen NEC gingen we met applaus van het veld, nu met een fluitconcert. Dat het beter moet, is duidelijk en daar gaan we aankomende week in aanloop naar het thuisduel tegen SC Cambuur mee aan de slag.”

Go Ahead Eagles – FC Volendam 1-1 (1-0)
2. Stefano Beltrame 1-0
56. Teije ten Den 1-1

Scheidsrechter: De heer Van Boekel
Aantal toeschouwers: 7.331
Gele kaart: Stefano Beltrame (Go Ahead Eagles), Henny Schilder, Luis Pedro (beiden FC Volendam)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Joey Suk, Sam Beukema, Xandro Schenk, Dennis Hettinga; Tim Hölscher, Sjoerd Overgoor (76. Patrick Maneschijn), Shadrach Eghan (56. Brem Soumaoro), Pieter Langedijk; Stefano Beltrame (84. Sander Thomas), Sam Hendriks.

FC Volendam: Hobie Verhulst; Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok; Kevin Visser, Joey Veerman, Kees Kwakman (54. Nick Runderkamp); Luis Pedro, Teije ten Den, Rodney Antwi (80. Nick Doodeman).

Een volledig fotoverslag van Go Ahead Eagles – FC Volendam is hier te vinden.