Go Ahead Eagles speelt gelijk tijdens eerste oefenduel in Turkije

In het Turkse Belek heeft Go Ahead Eagles vanmiddag de oefenwedstrijd tegen Konya Anadolu Selçukspor met 1-1 gelijkgespeeld. In een – mede door de sterke zeewind – rommelige wedstrijd kwam Go Ahead Eagles in de eerste helft op achterstand, waarna Givan Werkhoven in de 65e minuut voor de gelijkmaker tekende.

Go Ahead Eagles kon aan de Turkse zuidkust geen beroep doen op Rick Ketting, Joey Groenbast en Jeff Stans, die allen met griep kampten. Met een flinke bries in de rug was de eerste kans van de  wedstrijd voor de Deventenaren. De Turkse doelman Hüseyin Koç redde met zijn voeten na een schot van Giovanni Büttner. Na twintig minuten maakte Konya Anadolu Selçukspor de openingstreffer. Rifat Erdem onderschepte een pass van Lars Jansen en verschalkte de Eagles-doelman van dichtbij: 0-1.

Bijna was het enkele minuten later Givan Werkhoven die voor de gelijkmaker tekende. De aanvaller kopte maar net naast na een strakke en door de wind gedragen voorzet van Gor Agbaljan. Diezelfde Werkhoven leek in de 39e minuut alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Via een mooi hakballetje van Orhan Džepar werd Werkhoven fraai weggestoken, maar de spits vond doelman Koç op zijn weg.

In het eerste kwartier na rust kregen de Turken twee mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Een schot van spits Samet Bulut ging een halve meter over het doel, terwijl Jansen zich moest strekken om een schot van Hazar Güntekin in de korte hoek te keren. In de 65e minuut was het echter ‘driemaal recht is scheepsrecht’ voor Givan Werkhoven. De spits onderschepte een terugspeelbal, omspeelde de doelman en tikte de bal in een leeg doel: 1-1.

Daar bleef het bij in Belek, waar vandaag om 15:30 uur (Nederlandse tijd) Kayserispor de volgende tegenstander is van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles – Konya Anadolu Selçukspor 1-1 (0-1)
20. Rifat Erdem 0-1
65. Givan Werkhoven 1-1

Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Jarno van den Bos (46. Dennis Hettinga), Sam Beukema, Julius Bliek (75. Jarno van den Bos), Jairzinho Slijngard; Desney Bruinink, Gor Agbaljan, Orhan Džepar (68. Maarten Pouwels); Giovanni Büttner (68. Olaf Kok), Givan Werkhoven, Bruno Andrade (46. Pieter Langedijk).