De band tussen Go Ahead Eagles en zijn omgeving is sterk. Dat wordt onderstreept door de openingstelling van het plein voor het stadion. De hekken blijven voortaan open, zodat buurtbewoners er een balletje kunnen trappen, een kop koffie drinken of een leuke activiteit organiseren. Het plein wordt op zaterdag 17 oktober feestelijk geopend.

Veel bewoners van Voorstad Oost zijn er trots op dat Go Ahead Eagles-stadion De Adelaarshorst in hun wijk staat. Dat is onder andere te zien aan de 3 kilometer lange Go Ahead Eagles-sjaal die ze samen breien. Het stadion is een trekpleister en een inspiratiebron. De club zet zijn aantrekkingskracht in om goede dingen te doen voor Voorstad Oost, Deventer en de regio. Dat gebeurt binnen de tak ‘Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal’.

Meer dan Voetbal voor alle leeftijden
‘Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal’ bestaat uit een aanbod voor alle leeftijden. Dat begint met ‘Leven als een Prof’ voor groep 7 en 8 van de basisschool. Ze krijgen themalessen over onder andere hygiëne, respect, sport en bewegen en gezonde voeding. Voor leerlingen met problemen in het voortgezet onderwijs is er SportMpower. De leerlingen krijgen een positieve stimulans en komen in en rond het stadion in contact met rolmodellen. Volwassenen tot de middelbare leeftijd kunnen deelnemen aan Fitsupport. Dat is een digitaal programma over een gezonde leefstijl, zoals sporten, niet-roken en gezond eten. Het Sportbedrijf Deventer ondersteunt het digitale programma met ontmoetingen en activiteiten. Ouderen genieten van OldStars 60+ wandelvoetbal, dat Go Ahead Eagles samen organiseert met Sportbedrijf Deventer. Gezelligheid en beweging staan voorop bij dit officiële Go Ahead Eagles-team voor 60-plussers.

Plein voor de buurt
Bij alle activiteiten speelt het plein voor het stadion een belangrijke rol. Het is een verbindingspunt tussen de club en de omgeving. De start van allerlei activiteiten wordt er gehouden en het is een plek voor de buurt. Behalve op wedstrijddagen zijn de hekken altijd open. De verbinding van het stadion en de wijk is mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, gemeente Deventer en Go Ahead Eagles.

Officiële opening
Het plein wordt officieel geopend tijdens het Open Huis, dat Go Ahead Eagles ter gelegenheid van de afronding van de ‘vernieuwbouwing’ van de Adelaarshorst houdt. Daaraan voorafgaand is er de Voorstad Eagles Color Loop voor het hele gezin, die de deelnemers langs sportieve partners in de wijk voert, namelijk Speeltuin De Driehoek, de basisscholen Kleine Planeet en de Windroos en gezinsactiviteitentuin ’t GAT.

De openingshandeling is op zaterdag 17 oktober om 12.30 uur door Monique van Haaf (gedeputeerde provincie Overijssel), Robin Hartogh Heys (wethouder gemeente Deventer), Edwin Lugt (voorzitter Go Ahead Eagles) en Harly (clubmascotte). Locatie: het stadionplein voor de Adelaarshorst, Vetkampstraat, Deventer.