Go Ahead Eagles strijdend ten onder in De Kuip

Een strijdend en gegroepeerd spelend Go Ahead Eagles heeft vanmiddag op bezoek bij Feyenoord een 2-0 nederlaag geleden. Na een 0-0 ruststand maakten twee goals van Bryan Linssen het verschil in Rotterdam.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles begon aftastend. In de 16e minuut werd Warner Hahn – na een aftastend eerste kwartier – voor het eerst op de proef gesteld door Alireza Jahanbakhsh. De schuiver van de Iraniër leverde echter geen problemen op voor de Eagles-doelman, die de bal eenvoudig kon klemmen. Een behoorlijke mogelijkheid voor Go Ahead Eagles ontstond in de 23e minuut. Martijn Berden ontfutselde de bal op de achterlijn aan Wouter Burger en legde de bal terug op Isac Lidberg. Het schot van de Zweedse spits uit de tweede lijn werd echter gesmoord.

Vervolgens was het Feyenoord dat Go Ahead Eagles terug probeerde te dringen. Het leidde tot een door Bas Kuipers geblokkeerd schot van Jens Toornstra, waarna het vervolgens in de 29e minuut aan Warner Hahn was om zijn keeperskwaliteiten te tonen bij een vrije trap van de Rotterdammers. De kopbal van Wouter Burger werd door de keeper van Go Ahead Eagles over de lat getild.

Ook Go Ahead Eagles liet zich niet onbetuigd. Na een snelle uitbraak van de Deventenaren kreeg Luuk Brouwers een riante mogelijkheid om te schieten, maar de middenvelder raakte de bal niet optimaal, waardoor zijn inzet werd geblokt. De laatste wapenfeiten van de eerste helft waren van Feyenoord. Een vrije trap van Orkun Kökçü belandde in het zijnet, waarna in de extra speeltijd van het eerste bedrijf een schot van Guus Til smoorde in de mêlee aan spelers voor het Eagles-doel.

Netherlands: Feyenoord Vs Go Ahead Eagles

Guus Til was ook de Feyenoorder die in de tweede helft de eerste grote kans liet noteren. De Rotterdamse middenvelder kon in de 47e minuut geheel vrijstaand binnenschieten, maar Warner Hahn hield Go Ahead Eagles op de been met een uiterste krachtsinspanning. Het was het begin van een fase waarin Go Ahead Eagles met de rug tegen de muur werd gezet door Feyenoord. Het leidde tot enkele hachelijke momenten, maar Jahanbakhsh (kopbal in handen van Hahn), Guus Til (schot in korte hoek, gekeerd door Hahn), Gernot Trauner (kopbal over) en opnieuw Til (schot naast) leverden geen treffer op.

In de 58e minuut beet Go Ahead Eagles van zich af. Martijn Berden schoot van afstand en dwong Feyenoord-doelman Justin Bijlow tot een redding. In de daaropvolgende corner werd de bal door Justin Bakker klaargelegd voor Luuk Brouwers, maar de volley van de middenvelder leverde geen directe doelkans op. Twee minuten later was het wel raak voor Feyenoord. Luis Sinisterra kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot op doel. Warner Hahn kon de bal niet klemmen, waarna Bryan Linssen in de rebound trefzeker was: 1-0.

Met Jacob Mulenga, Marc Cardona en Ogechika Heil als invallers trachtte Kees van Wonderen in de 71e minuut nieuwe aanvallende impulsen aan zijn elftal toe te voegen voor het laatste gedeelte van de wedstrijd. Onder aanvoering van het zeer aanwezige uitvak ging Go Ahead Eagles op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde echter ook ruimte op voor Feyenoord om dreigend te zijn via de omschakeling, zoals via Marcus Pedersen in de 75e minuut. De verdediger kon opstomen richting het Eagles-doel, maar Warner Hahn bracht redding op het schot van de Feyenoorder.

Nadat de volgende scherpe counter van Feyenoord ook geen doelpunt opleverde – Guus Til schoot nipt voorlangs – werd de wedstrijd twee minuten voor tijd definitief beslist door Feyenoord. Bryan Linssen schoot met zijn linkerbeen snoeihard raak: 2-0. Dat werd ook de eindstand in De Kuip, aangezien een omhaal van Marc Cardona (over) en een kopbal van Bryan Linssen (paal) geen doelpunt meer opleverden.

Feyenoord – Go Ahead Eagles 2-0 (0-0)
60’ Bryan Linssen 1-0
87’ Bryan Linssen 2-0

Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaart: Wouter Burger (Feyenoord), Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)

Feyenoord: Justin Bijlow; Marcus Pedersen, Gernot Trauner, Marcos Senesi (8’ Wouter Burger / 85’ Ramon Hendriks), Tyrell Malacia; Jens Toornstra, Guus Til, Orkun Kökçü; Alireza Jahanbakhsh (68’ Fredrik Aursnes), Bryan Linssen, Luis Sinisterra.

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Mats Deijl (71’ Marc Cardona), Gerrit Nauber, Justin Bakker, Bas Kuipers; Boyd Lucassen, Philippe Rommens, Luuk Brouwers (81’ Yacine Bourhane); Martijn Berden (71’ Ogechika Heil), Isac Lidberg (71’ Jacob Mulenga), Ragnar Oratmangoen (56’ Giannis Botos).

Foto’s: Erik Pasman