Go Ahead Eagles strijdt zich naar driepunter in Dordt

Go Ahead Eagles heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs. Dordrecht-uit – voor Go Ahead Eagles altijd lastig – werd met een moeizame, maar fijne 1-3 overwinning afgesloten.

De toeschouwers in het Riwal Hoogwerkers Stadion hoefden niet lang te wachten op spektakel. Na amper tien minuten spelen stond er al een tussenstand van 1-1 op het scorebord. Na vier minuten tekende Navrátil – hij schatte een uitstekende dieptepass van Bosz op waarde en rondde bekwaam af – voor de 0-1, maar zag die goal ongedaan worden gemaakt door Zamouri. De Dordtse buitenspeler faalde alleen voor Verhulst niet.

Go Ahead Eagles liet zich niet uit het veld slaan door de gelijkmaker en bleef dominant. De ploeg van Stegeman zocht naar het gaatje in de defensie van de thuisclub, maar tegelijkertijd was waakzaamheid geboden voor de vlijmscherpe counters van Dordrecht. Zo was Zwarts dichtbij de 2-1. Hij vond van dichtbij Verhulst op zijn weg.

Na een half uur spelen waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Andrade kwam naar binnen, gaf hoog voor en zag hoe spits Verheydt met het hoofd zijn derde goal in drie wedstrijden aantekende. Deze keer kon Go Ahead Eagles langer van de voorsprong genieten, aangezien Smith in kansrijke positie op Verhulst stuitte.

Verheydt kopt de 1-2 achter Stoskovic. (Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft waren de rollen min of meer omgekeerd. FC Dordrecht moest de verdedigende stellingen verlaten om op jacht te gaan naar de gelijkmaker, en dus zakte Go Ahead Eagles terug. Handenbinder Zamouri was gevaarlijk na een goede actie; zijn schot ging via een Eagles-lichaam net naast.

Onder aanvoering van met name Zamouri schakelde de thuisploeg nog eens een tandje bij en drukte Go Ahead Eagles bij tijd en wijle met de rug tegen de muur. Maar ook met het inbrengen van stormram Schalekamp wist FC Dordrecht de hechte Deventer defensie niet te ontregelen. Na de 1-3 van Navrátil, die diagonaal binnenschoot, in de blessuretijd was de wedstrijd definitief beslist. En dus pakte Go Ahead Eagles, net als vorig jaar, een zwaarbevochten driepunter aan De Krommedijk.

FC Dordrecht – Go Ahead Eagles 1-3
0-1 Navratil (7)
1-1 Zamouri (11)
1-2 Verheydt (30)
1-3 Navratil (90+2)