Go Ahead Eagles tien keer trefzeker tegen Terwolde

Go Ahead Eagles heeft vanavond in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op seizoen 2019/2020 tien keer het net gevonden. Gastheer en tegenstander SV Terwolde trof één keer doel, waardoor na negentig minuten spelen een 1-10 eindstand te zien was op het scorebord van een warm en zonovergoten sportpark De Woldermarck.

Tegen SV Terwolde, traditioneel de eerste opponent van Go Ahead Eagles in aanloop naar een nieuwe voetbaljaargang, konden de toeschouwers voor de eerste keer de nieuwe aanwinsten in wedstrijdverband in actie zien. Zo verschenen voor rust onder meer Nicolas Abdat, Wout Droste, Boyd Lucassen, Elmo Lieftink en Mael Corboz binnen de lijnen. Laatstgenoemde twee spelers waren allebei één keer trefzeker in de eerste helft. Geboren Deventenaar Lieftink scoorde na een kwartier spelen in de rebound na een kopbal van Jeroen Veldmate (0-3), terwijl Amerikaan Corboz kort voor rust met zijn linkerbeen doeltreffend was (0-5). De andere drie doelpunten in de eerste helft kwamen op naam van jeugdexponent Zakaria Eddahchouri, die als spits opereerde.

Tekst gaat verder onder de foto.

(Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft werd er een compleet ander elftal het veld ingestuurd door trainer Jack de Gier, die zag hoe zijn manschappen de score in de eerste tien minuten na rust rap opvoerden. Pieter Langedijk scoorde op aangeven van Olaf Kok (0-6), O19-speler Kevin Greeven bediende de van Vitesse overgekomen Martijn Berden (0-7) en Sam Beukema kopte de 0-8 binnen.

Ook SV Terwolde liet zich echter niet onbetuigd. Lars Krijgsman, voetballer van SV Epe maar vanavond als gastspeler acterend in het shirt van SV Terwolde, kopte in de 65e minuut de bal achter doelman Mark Spenkelink: 1-8. De laatste twee doelpunten van Go Ahead Eagles kwamen op naam van twee spelers die vorig seizoen hun speelminuten veelal maakten in Go Ahead Eagles Onder-19 en Jong Go Ahead Eagles. Olaf Kok tekende voor de 1-9, terwijl Samuel Wakana in de slotseconden op ‘zaalvoetbalachtige’ wijze de 1-10 op het scorebord zette.

SV Terwolde – Go Ahead Eagles 1-10 (0-5)
90+3. Samuel Wakana 1-10

Go Ahead Eagles (eerste helft): Hobie Verhulst; Boyd Lucassen, Wout Droste, Jeroen Veldmate, Nicolas Abdat; Mael Corboz, Elmo Lieftink, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil, Zakaria Eddahchouri, Rashaan Fernandes.

Go Ahead Eagles (tweede helft): Mark Spenkelink; Jarno van den Bos, Sam Beukema, Joran Swart, Kevin Greeven; Coen Temminck (76. Rashaan Fernandes), Pieter Langedijk, Max Leeflang; Martijn Berden, Olaf Kok, Samuel Wakana.