Go Ahead Eagles toont veerkracht in Almere

Een paar regendruppels, geen bliksemflitsen en dankzij het dikke wolkenpak een aangename voetbaltemperatuur. De besloten oefenwedstrijd Almere City FC – Go Ahead Eagles had net als het weer meerdere gezichten. Voor rust een te nonchalant Go Ahead Eagles, dat met 2-0 achterkwam. Na de pauze toonde de ploeg van trainer John Stegeman veerkracht en werd een 2-2 uit het vuur gesleept.

Néé, John Stegeman was totaal niet te spreken over de eerste helft. Go Ahead Eagles verzuimde druk op de bal te zetten, zonder dat er overigens echt sprake was van een beter Almere City FC. Qua veldspel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar bij balverlies kreeg de thuisclub te veel ruimte op het achterafveldje bij het Yanmar Stadion, waar inmiddels het kunstgras is vervangen door echt gras. Daarop mocht nog niet worden gespeeld.

De thuisclub kwam na een half uur op 1-0. Op rechts kwam Stijn Meijer knap door en zijn perfecte voorzet werd keurig binnengetikt door James Efmorfidis. En toen vijf minuten later Niek Vossebelt raak knikte uit een hoekschop (2-0), leek de eerste nederlaag in de voorbereiding in aantocht. Dat vlak voor rust Navrátil net te laat was om de aansluitingstreffer te maken, maakte de opdracht voor de tweede helft niet eenvoudig.

Go Ahead Eagles toonde echter veerkracht na de donderspeech van Stegeman. Er werd na rust feller gespeeld, Almere City FC werd vroeger gestoord in de opbouw en dat leverde veel balbezit op. De Deventenaren kregen ook kansen, maar het duurde tot de 56e minuut eer Go Ahead Eagles loon naar werken kreeg. Al kreeg het daarbij de hulp van Almere-doelman Plattel, die uit een hoekschop van Jeff Stans de bal met zijn handen in het eigen doel sloeg: 2-1.

Invaller Dzepar leidde de gelijkmaker in. Hij schoot in eerste instantie op doelman Plattel, maar in de rebound raakte hij de bal wel goed. De gelijkmaker kwam echter op naam van Istvan Bakx, die de bal nog voor de doellijn aanraakte: 2-2.

Daarna kregen beide ploegen kansen. De beste mogelijkheid was voor Almere City FC, dat een cadeautje kreeg van arbiter Jensch. Hij legde de bal op de stip, nadat er licht contact was geweest tussen Lelieveld en Ahannach. Doelman Spenkelink redde echter op de inzet van Soleri, waardoor het 2-2 bleef.

De volgende oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles is het duel met FC Emmen. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 4 augustus in Terwolde gespeeld en begint om 15:00 uur.

Almere City FC – Go Ahead Eagles 2-2 (2-0). 30. James Efmorfidis 1-0, 35. Niek Vossebelt 2-0, 56. Timo Plattel (eigen doelpunt) 2-1, 64. Istvan Bakx 2-2. Scheidsrechter: Jensch. Toeschouwers: 15.

Go Ahead Eagles: Spenkelink; Lelieveld (75. Hettinga), Bosz (75. Beukema), Veldmate (75. Ketting), Baas; Van der Venne (75. Dekker), Stans (75. Overgoor), Bakx (75. Büttner); Navratil (80. Bruinink), Werkhoven (46. Pouwels), Langedijk (63. Dzepar).