Go Ahead Eagles trekt aan langste eind in verhitte strijd: 1-0

Go Ahead Eagles heeft de achtste oefenwedstrijd van de seizoensvoorbereiding met 1-0 gewonnen van Ironi Kiryat Shmona. Willum Willumsson kroonde zich tot matchwinner door halverwege de tweede helft de enige treffer op zijn naam te zetten.

De eerste kans van de wedstrijd was na vijf minuten voor Go Ahead Eagles. Isac Lidberg schoot, maar zag de bal in het zijnet belanden. Het eerste doelgevaar van de Israëliërs kwam in de twaalfde minuut tot stand door een verdwaalde voorzet van Muhamad Shaker. Eagles-doelman Jeffrey de Lange reageerde attent en tikte de bal uit de kruising. In het vervolg van de eerste helft waren de kansen schaars en lieten beide ploegen nog één doelpoging noteren. Jay Idzes kopte over, terwijl Itamar Shviro namens Ironi Kiryat Shmona naast schoot. Tegen het einde van de eerste helft liepen de gemoederen in het veld hoog op, waardoor de scheidsrechter besloot om al na 43 minuten het rustsignaal te laten klinken.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft was van Go Ahead Eagles. Via Jay Idzes en José Fontán kwam de bal bij Bobby Adekanye, die over schoot. Na een uur spelen probeerde Adekanye het opnieuw.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Ironi Kiryat Shmona

Hij trok vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met links, maar zag zijn doelpoging nipt over de kruising vliegen. In de 67e minuut leek Go Ahead Eagles alsnog op voorsprong te komen na een fraaie aanval. Finn Stokkers zette met een steekbal Mats Deijl vrij voor het doel, maar de rechtsback schoot de bal voorlangs. In de 72e minuut was het wel raak. Willum Willumsson verscheen voor het doel van Ironi Kiryat Shmona en schoof de bal in de verre hoek: 1-0.

In de laatste tien minuten kwam Go Ahead Eagles nog twee keer goed weg bij Israëlische doelpogingen die over en voorlangs gingen. Aan de overzijde was Stan ter Haar nog dicht bij een tweede Eagles-treffer, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Het bleef daardoor 1-0 in Zutphen, waardoor Go Ahead Eagles in een verhitte strijd aan het langste eind trok.

“Soms worden er ook andere dingen dan alleen voetbal in een wedstrijd gevraagd en moet je knokken om tot een resultaat te komen”, zei René Hake na afloop. “We troffen met Ironi Kiryat Shmona vandaag een pittige tegenstander. Het is alleen maar goed om onder zulke weerstand te spelen en ik was benieuwd hoe we hiermee om zouden gaan. We gaven weinig weg, hielden ons de eerste helft goed staande en slaagden er in de tweede helft in om de ruimtes te benutten en voor meer dreiging en kansen te zorgen. Al met al heb ik vanavond dan ook met een positief gevoel naar de wedstrijd gekeken.”

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Hapoel Ironi Kiryat Shmona 1-0 (0-0)
72′ Willum Willumsson 1-0

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl (75’ Pim Saathof), Jay Idzes (75’ Jamal Amofa), José Fontán (75’ Justin Bakker), Bas Kuipers (75’ Aventis Aventisian); Bobby Adekanye (61’ Willum Willumsson), Philippe Rommens (75’ Evert Linthorst), Enric Llansana (75’ Stan ter Haar), Rashaan Fernandes (75’ Martijn Berden); Finn Stokkers (75’ Robbin Weijenberg), Isac Lidberg (75’ Milan Berenschot)

Fotografie: Erik Pasman