Go Ahead Eagles vecht zich naar driepunter in Oss

Nadat Go Ahead Eagles met een 1-0 achterstand de rust opzocht tegen TOP Oss heeft de formatie van Jack de Gier, na een daadkrachtige en strijdlustige tweede helft, toch drie punten gepakt in Noord-Brabant. Richard van der Venne scoorde in zijn woonplaats twee belangrijke doelpunten voor Go Ahead Eagles: 1-2 eindstand.

Het duel in het Frans Heesen Stadion kwam moeizaam op gang. In de 19e minuut was er een mogelijkheid voor Maël Corboz, maar de 25-jarige middenvelder zag zijn schot gekeerd worden door TOP Oss-doelman Ronald Koeman. Uit de daaropvolgende hoekschop kwam de Amerikaan weer tot een schot, maar hij zag zijn rolletje vlak voor de lijn gekeerd worden door Cas Peters, die net als drie andere basisspelers van de Brabanders een verleden heeft in Deventer.

Niet veel later was het wel raak. Hobie Verhulst kreeg, met Lars Hutten in zijn buurt, de bal op zijn arm waarna de bal in eigen doel verdween. In het restant van de eerste helft waren er nog wat kansjes her en der, maar gescoord werd er niet.

Maecky Fred Ngombo maakte in de tweede helft als invaller zijn debuut voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Jack de Gier begon de tweede helft met twee verse krachten: Alexander Bannink en debutant Maecky Fred Ngombo. Dat pakte goed uit, want Go Ahead Eagles begon steeds meer te drukken. De grootste kans aan het begin van het tweede bedrijf kwam echter op naam van Giovanni Büttner. Zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal, maar leidde niet tot een doelpunt. Dat doelpunt viel een paar minuten later wel aan de andere kant toen de in Oss geboren Richard van der Venne de 1-1 binnen volleerde.

Vier minuten later was het wederom Van der Venne die de 139 meegekomen supporters uit Deventer deed juichen. Niet veel later had Elmo Lieftink uit een doorgeschoten corner de 1-3 op zijn voeten, maar van dichtbij tikte hij de bal niet binnen. Vervolgens gingen de Ossenaren op zoek naar de 2-2, maar onder meer door een twee goede reddingen van Verhulst in de slotfase nam Go Ahead Eagles de drie punten meer naar Deventer.

TOP Oss – Go Ahead Eagles 1-2 (1-0)
Scheidsrechter: de heer Ruperti
Gele kaarten: Lorenzo Piqué (TOP Oss)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Julius Bliek, Nicolas Abdat (46. Alexander Bannink); Maël Corboz, Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil (72. Elso Brito), Antoine Rabillard (46. Maecky Fred Ngombo), Martijn Berden.

TOP Oss: Ronald Koeman Jr.; Levi Opdam, Lorenzo Piqué, Niels Fleuren, Jason Bourdouxhe (77. Cihat Çelik); Olivier Rommens Lion Kaak, Lars Hutten (70. Enzo Stroo), Philippe Rommens; Cas Peters (70. Pieter Langedijk), Giovanni Büttner.