Go Ahead Eagles verlaat met opgeheven hoofd bekertoernooi

Met opgeheven hoofd heeft Go Ahead Eagles afscheid genomen van het bekertoernooi. Het team van Jack de Gier schopte het dit seizoen tot de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, maar was vanavond in De Adelaarshorst niet opgewassen tegen Eredivisionist FC Utrecht: 1-4.

De eerste grote kans was al na vijf minuten voor Go Ahead Eagles. Na een fraaie steekpass van Elmo Lieftink verscheen Alexander Bannink vrij voor Utrecht-doelman Jeroen Zoet, maar de Eagles-middenvelder plaatste de bal naast het doel. Diezelfde Lieftink probeerde het na 23 minuten met een geplaatst schot van afstand. De bal verdween echter net langs de verkeerde kant van de paal.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

In het laatste kwartier van de eerste helft waren de grootste kansen voor FC Utrecht. Na een half uur spelen trok Adam Maher vanaf de linkerkant naar binnen om een schot te lossen. De bal werd getoucheerd en kreeg daardoor een rare curve mee, maar Hobie Verhulst tikte de bal uit de hoek. Verhulst reageerde ook attent op een afstandsknal van Sean Klaiber, die door de Eagles-keeper tot corner werd verwerkt.

In de 37e minuut was de openingstreffer van FC Utrecht alsnog een feit. Na een combinatie door het centrum plaatste Utrecht-aanvoerder Simon Gustafson de bal langs Hobie Verhulst in het doel: 0-1. Even leek Danny Makkelie de VAR in te schakelen vanwege vermeend hands dat aan het doelpunt vooraf ging, maar uiteindelijk liet de leidsman Go Ahead Eagles alsnog aftrappen.

Op slag van rust verscheen ook de tweede Utrechtse treffer op het scorebord. Nadat Verhulst eerst nog redding had gebracht op een afstandspoging van Jean Christophe Bahebeck, was het enkele minuten later Adam Maher die een van richting veranderde vrije trap achter Verhulst in het doel zag ploffen.

De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen Jaroslav Navrátil de hoop terugbracht in de rood-gele harten. Nadat de eerste schotpoging van de Tsjech nog werd geblokkeerd, schoot hij in tweede instantie wel raak: 1-2. Het duurde echter niet lang voordat de Domstedelingen de marge opnieuw op twee doelpunten bracht. Na een aanval over de rechterflank kreeg Jean Christophe Bahebeck de bal op een presenteerblaadje: 1-3.

Nadat Verhulst daarna een poging van diezelfde Bahebeck nog over de lat had getikt en vervolgens ook redding bracht op een schot van Gyrano Kerk, was het Kristoffer Peterson die het duel definitief in het slot gooide:1-4. De linkeraanvaller krulde de bal onhoudbaar voor Verhulst in de verre hoek. In de slotfase was Jeroen Veldmate nog het dichtst bij een tweede treffer voor de thuisploeg, maar de Eagles-aanvoerder zag hoe zijn goed ingeschoten vrije trap door Jeroen Zoet werd gekeerd. Het bleef 1-4 in De Adelaarshorst, waarmee aan het bekertoernooi een einde kwam voor Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles – FC Utrecht 1-4 (0-2)
37. Simon Gustafson 0-1
45. Adam Maher 0-2
49. Jaroslav Navrátil 1-2
55. Jean Christophe Bahebeck 1-3
74. Kristoffer Peterson 1-4

Scheidsrechter: De heer Makkelie
Toeschouwers: 8.064
Gele kaart: Donny van Iperen, Maël Corboz (beiden Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Donny van Iperen, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz, Elmo Lieftink, Alexander Bannink, Soufyan Ahannach (54. Martijn Berden); Jaroslav Navrátil (70. Maarten Pouwels), Antoine Rabillard (75. Adrian Edqvist).

FC Utrecht: Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Urby Emanuelson (80. Bart Ramselaar), Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Adam Maher, Sander van de Streek, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Jean Christophe Bahebeck (66. Joris van Overeem), Kristoffer Peterson (76. Tommy St. Jago).