Go Ahead Eagles verliest in bloedheet Terwolde van FC Emmen: 2-3

Go Ahead Eagles heeft in de zesde wedstrijd van de seizoensvoorbereiding de eerste nederlaag geleden. In een bloedheet Terwolde zagen 1.300 toeschouwers vijf doelpunten. FC Emmen scoorde één keer meer dan Go Ahead Eagles: 2-3.

Go Ahead Eagles begon slordig aan de wedstrijd en leed in de eerste tien minuten regelmatig balverlies. Het was ook in de beginfase dat FC Emmen op een vroege voorsprong kwam. Aanvaller Nikolai Laursen trok vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met links binnen: 0-1 in de 4e minuut.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Lang hoefde het publiek niet te wachten op de Deventer gelijkmaker. Nadat Antoine Rabillard na een steekbal van Richard van der Venne eerst nog zijn schot gekeerd zag worden door Emmen-doelman Matthias Hamrol, trok de Franse spits kort daarna vlak voor de achterlijn de bal terug voor het doel, waar Van der Venne bij de tweede paal klaar stond om af te ronden: 1-1 in de 16e minuut.

In het vervolg van de tweede helft waren ook Jaroslav Navrátil en opnieuw Rabillard dicht bij de tweede treffer voor Go Ahead Eagles, maar in beide gevallen bracht Hamrol redding. Kort voor rust verscheen FC Emmen in de tegenstoot voor het doel van Jay Gorter, die gepasseerd werd door een inzet van dichtbij van Michael de Leeuw, waardoor de Drenten opnieuw op voorsprong kwamen (1-2).

In de tweede helft ging Go Ahead Eagles met negen verse krachten in het veld op jacht naar de gelijkmaker, die al snel viel toen Adrian Edqvist in de 53e minuut langs zijn tegenstander glipte. De Zweed vond de keeper nog op zijn weg, maar in de rebound kopte Martijn Berden de gelijkmaker binnen (2-2).

Uiteindelijk kwamen de Drenten voor de derde keer op voorsprong. Nadat Gorter eerst nog goed redding bracht op een schot van Ruben Roosken, kopte Leon Sopic in de 69e minuut na een vrije trap de 2-3 tegen de touwen. Go Ahead Eagles ging in de slotfase van het duel op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar vond die uiteindelijk niet. Berden (redding doelman), Zakaria Eddahchouri (net naast) en Maarten Pouwels (over) kwamen nog wel tot doelrijpe kansen, maar gescoord werd er niet meer in Terwolde.

Go Ahead Eagles – FC Emmen 2-3 (1-2)
4. Nikolai Laursen 0-1
16. Richard van der Venne 1-1
40. Michael de Leeuw 1-2
53. Martijn Berden 2-2
69. Leon Sopic 2-3

Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Wout Droste (46. Boyd Lucassen), Donny van Iperen (60. Gino Bosz), Sam Beukema (46. Joran Swart), Nicolas Abdat (46. Julius Bliek); Maël Corboz (46. Olaf Kok), Alexander Bannink (46. Max Leeflang), Elmo Lieftink (46. Zakaria Eddahchouri); Jaroslav Navrátil (46. Martijn Berden), Antoine Rabillard (46. Maarten Pouwels), Richard van der Venne (46. Adrian Edqvist).