Go Ahead Eagles verliest op avond met lach en traan

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst een 2-3 nederlaag geleden tegen Telstar. Tot twee keer toe maakte het team van John Stegeman een achterstand ongedaan. De derde Velsense treffer, gescoord in de laatste minuut, kwam Go Ahead Eagles uiteindelijk niet meer te boven.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor Richard Thannhauser, die afgelopen vrijdag op 57-jarige leeftijd overleed. Na dit eerbetoon voor de clubman pur sang was de wedstrijd amper een minuut onderweg toen het eerste Velsense doelpunt een feit was. Ahmad Mendes Moreira strafte miscommunicatie in de Eagles-defensie af: 0-1 in de 2e minuut.

Aan de overzijde was ook de eerste de beste kans voor Go Ahead Eagles gelijk raak. Jaroslav Navrátil snelde langs zijn directe tegenstander en schoot de bal in de 11e minuut in de korte hoek achter Telstar-doelman Wesley Zonneveld: 1-1. Na de gelijkmaker ging Go Ahead Eagles op jacht naar een voorsprong, maar doelpogingen van Istvan Bakx (kopbal naast) en Vince Gino Dekker (volley in de handen van Zonneveld) troffen geen doel. Aan de andere kant van het veld mochten de Deventenaren doelman Hobie Verhulst dankbaar zijn dat hij een grote kans voor Telstar onschadelijk maakte na slordig balverlies in de laatste linie van Go Ahead Eagles.

De tweede helft waren kansen voor beide teams aanvankelijk schaars. Wel werd er in de 57e minuut met een klaterend applaus opnieuw eer betuigd aan Richard Thannhauser. De wedstrijd was 64 minuten onderweg toen de ploeg van voormalig Eagles-trainer Mike Snoei opnieuw op voorsprong kwam. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Melle Springer, die de bal hard tegen de touwen joeg: 1-2 voor Telstar.

Het duurde niet lang voordat Go Ahead Eagles opnieuw de gelijkmaker liet noteren. Thomas Verheydt stond als invaller amper vijf minuten in het veld toen de spits mocht aanleggen van de strafschopstip en raak schoot: 2-2 in de 68e minuut. Verheydt kreeg een minuut later dé opgelegde kans om Go Ahead Eagles op voorsprong te zetten, maar alleen voor doelman Zonneveld schoot de spits over.

De 70e minuut was voor rassupporter Jannie, die met een ‘Lang zal ze leven’ luidkeels werd toegezongen vanwege het feit dat ze gisteren haar 70e verjaardag vierde. In de slotfase van het duel werd Go Ahead Eagles nog één keer gevaarlijk via een schotpoging van Dekker en waren de toeschouwers getuige van het officiële debuut van Onder-19 aanvaller Samuel Wakana, die in de 86e minuut als invaller zijn officiële debuut maakte voor het eerste team van Go Ahead Eagles. In de laatste minuut zorgde Dylan Mertens voor een domper in Deventer door van dichtbij de derde Velsense treffer op het scorebord te zetten: 2-3.

Go Ahead Eagles – Telstar 2-3 (1-1)
2. Ahmad Mendes Moreira 0-1
11. Jaroslav Navrátil 1-1
64. Melle Springer 1-2
68. Thomas Verheydt 2-2 (strafschop)
90. Dylan Mertens 2-3

Scheidsrechter: De heer Oostrom
Toeschouwers: 6.478
Gele kaart: Toine van Huizen, Dylan Mertens (beiden Telstar)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Julius Bliek, Roland Baas; Istvan Bakx (63. Thomas Verheydt), Jeff Stans, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil (13. Maarten Pouwels), Paco van Moorsel, Vince Gino Dekker (86. Samuel Wakana).

Telstar: Wesley Zonneveld; Rodny Cabral, Jasper van Heertum (69. Donny van Iperen), Toine van Huizen, Elso Brito; Sven van Doorm, Anass Najah (62. Frank Korpershoek), Melle Springer; Danny van Haaren (77. Dylan Mertens), Ahmad Mendes Moreira, Terell Ondaan.