Go Ahead Eagles heeft in de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 een 1-4 nederlaag tegen RKC Waalwijk geleden. Bij rust keken de Deventenaren tegen een 0-1 achterstand aan, waarna de Brabanders in de tweede helft na amper 30 seconden voor de tweede treffer tekenden: 0-2. Door doelpunten van Richard van der Venne, Darren Maatsen en Stijn Spierings werd de eindstand bepaald op 1-4.

De eerste helft had Go Ahead Eagles grote moeite om een gaatje te vinden in de Waalwijkse defensie. En op de momenten dat er wél een kleine bres in de Brabantse gelederen werd geslagen, ontbrak het de Deventer ploeg aan een zuivere eindpass of nauwkeurigheid in de afwerking. De aanvallen van RKC Waalwijk waren net iets venijniger, al ging er aan de eerste Brabantse treffer van Mario Bilate een ogenschijnlijke overtreding op Gino Bosz aan vooraf. De Waalwijkse aanvaller mocht echter alleen door op Hobie Verhulst en zette in de 16e minuut de openingstreffer op het scorebord: 0-1.

Tekst gaat verder onder foto.(Foto: Erik Pasman)

Twee minuten later viel ook bijna de tweede Brabantse goal te noteren, maar doelman Hobie Verhulst zag een kopbal tot zijn opluchting op de paal belanden. Met een redding was Verhulst er persoonlijk voor verantwoordelijk dat ook de Waalwijkse clubtopscorer Dylan Seys na een half uur spelen niet doeltreffend was na een poging van afstand.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Amper 30 seconden na rust was er echter ook voor de doelman van Go Ahead Eagles geen houden meer aan toen Stijn Spierings na de eerste de beste aanval van RKC Waalwijk de 0-2 tegen de touwen joeg. Met zijn twaalfde competitiedoelpunt bracht Richard van der Venne in de 56e minuut de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Go Ahead Eagles kreeg weer geloof in een goed resultaat, maar twee doelpogingen van invaller Pieter Langedijk en een scrimmage voor het Brabantse doel hielpen het team van John Stegeman niet aan de gelijkmaker.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Erik Pasman)

Met Julius Bliek en Maarten Pouwels als verse aanvallende krachten in de ploeg trachtte Go Ahead Eagles in de slotfase van het duel alsnog de 2-2 te forceren, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Voormalig Eagles-speler Darren Maatsen scoorde kort voor tijd in de tegenstoot de 1-3, waarna Spierings in de laatste minuut van de officiële speeltijd het duel definitief in het slot gooide met zijn tweede treffer van de avond: 1-4.

 

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk 1-4 (0-1)
16. Mario Bilate 0-1
46. Stijn Spierings 0-2
56. Richard van der Venne 1-2
89. Darren Maatsen 1-3
90. Stijn Spierings 1-4

Scheidsrechter: De heer Mulder
Toeschouwers: 8.763
Gele kaart: Hobie Verhulst, Jeff Stans, Pieter Langedijk (allen Go Ahead Eagles), Stijn Spierings, Juriën Gaari (beiden RKC Waalwijk)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Istvan Bakx (70. Julius Bliek), Jeff Stans, Richard van der Venne (85. Maarten Pouwels); Jaroslav Navrátil, Paco van Moorsel, Vince Gino Dekker (46. Pieter Langedijk).

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Hans Mulder, Henrico Drost (77. Ingo van Weert), Gigli Ndefe; Dylan Seys (78. Darren Maatsen), Daan Rienstra, Anas Tahiri (90+4. Nikki Baggerman), Emil Hansson; Stijn Spierings, Mario Bilate.