Go Ahead Eagles is het gedrag van enkele zogenaamde supporters meer dan zat. Tijdens de afgelopen wedstrijd tegen FC Twente was het opnieuw onrustig op het vak naast het uitvak.

Zo werd er met voorwerpen en vloeistoffen gegooid, is er een steward mishandeld, werd een medewerker van de supportersvereniging agressief bejegend en werden er respectloze vuurwerkgeluiden gemaakt.

Hoewel dit het gedrag is van een enkeling, heeft het grote gevolgen voor het gevoel van veiligheid en welbehagen van vrijwilligers, stewards en goedwillend publiek in het stadion. De geweldige – vaak Engels genoemde – sfeer in het stadion wordt gemaakt door de goedwillende 99,9% van het Eagles-publiek. Dit onderstreept de club graag. Maar op het moment dat stewards worden mishandeld en vrijwilligers agressief worden bejegend, wordt diezelfde sfeer negatief overstemd en hebben we allemaal een probleem.

Go Ahead Eagles zal zich – samen met aangesloten partijen – keihard blijven inzetten om korte metten te maken met bovengenoemd wangedrag. De club distantieert zich van alle vormen van respectloos gedrag richting vrijwilligers of mede-voetbalfans.

Op dit moment wordt intensief onderzoek gedaan naar de feiten die tijdens Go Ahead Eagles-FC Twente hebben plaatsgevonden. Wanneer bekend is om wie dit gaat, krijgen de daders een passende straf opgelegd.