Go Ahead Eagles verslaat SC Cambuur na twee goals in slotfase

Go Ahead Eagles heeft vanavond door twee late treffers met 2-0 gewonnen van SC Cambuur. Het team van John Stegeman had in De Adelaarshorst verreweg het meeste balbezit en de beste mogelijkheden, maar drukte dit pas in de slotfase uit in doelpunten. Treffers van Orhan Džepar in de 87e minuut en Jaroslav Navrátil in de 89e minuut bezorgden Go Ahead Eagles de dikverdiende zege.

Geduldig en met verzorgd voetbal van achteruit probeerde Go Ahead Eagles de weg richting het Friese doel te vinden. SC Cambuur verdedigde compact en gokte voorin op de snelheid van de twee spitsen Nigel Robertha en Kevin van Kippersluis. Een goede mogelijkheid voor Van Kippersluis om de score te openen diende zich aan in de tiende minuut. De Cambuur-spits schoot vanuit een moeilijke hoek echter voorlangs.

(Foto: Erik Pasman)

Daarna was het Thomas Verheydt die een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het Friese doel kwam, maar net tekort kwam om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Ook Jaroslav Navrátil nam het doel van Xavier Mous onder vuur, maar de Cambuur-doelman redde met zijn vingertoppen. Na een half uur spelen was het Orhan Džepar die alleen richting de Friese goalie door kon lopen, maar de buitenspeler liet de bal net iets te ver van zijn voet springen, waardoor Mous kon ingrijpen. Mous voorkwam in blessuretijd van de eerste helft opnieuw een Deventer treffer door een vrije trap van Gino Bosz uit de hoek van zijn doel te tikken.

Ook de tweede helft bleef Go Ahead Eagles geduldig op zoek gaan naar de openingstreffer. Opnieuw was het Džepar die bijna doel trof, maar de buitenspeler zag zijn kopbal in de 57e minuut in het zijnet belanden. Aan de andere kant moest Go Ahead Eagles beducht blijven op de tegenstoten van de Friezen, zoals in de 68e minuut, toen Hobie Verhulst handelend moest optreden op een afstandsschot van Andrejs Ciganiks.

In de 77e minuut leek Go Ahead Eagles eindelijk op een verdiende voorsprong te komen via Džepar. Na een fantastische crossbal van Gino Bosz verscheen de Eefdenaar oog in oog voor Mous, maar hij schoot over. Uiteindelijk was het toch Džepar die de ban in de 87e minuut brak voor Go Ahead Eagles. Hij kopte binnen uit een voorzet van Roland Baas. SC Cambuur moest de laatste minuten uit de schulp kruipen en Go Ahead Eagles profiteerde optimaal van de ruimte die de Friezen daardoor achterin weggaven. Het stelde Jaroslav Navrátil in de gelegenheid om in de 89e minuut voor de 2-0 te tekenen en de overwinning definitief veilig te stellen.

Go Ahead Eagles – SC Cambuur 2-0 (0-0)
87. Orhan Džepar 1-0
89. Jaroslav Navrátil 2-0

Scheidsrechter: De heer Lindhout
Aantal toeschouwers: 8.937
Gele kaart: Julian Lelieveld (Go Ahead Eagles), Sai van Wermeskerken, Tyrone Conraad (beiden SC Cambuur)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Istvan Bakx, Jeff Stans, Richard van der Venne (69. Paco van Moorsel); Jaroslav Navrátil (90. Sjoerd Overgoor), Thomas Verheydt (90. Maarten Pouwels), Orhan Džepar.

SC Cambuur: Xavier Mous; Omar El Baad, Emmanuel Mbende, Robbert Schilder, Sai van Wermeskerken; Tyrone Conraad (69. Robin Maulun), Daan Boerlage (56. Mathias Schils), Andrejs Ciganiks, Justin Mathieu (87. Karim Rossi); Kevin van Kippersluis, Nigel Robertha.