Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Leon de Kogel. De 23-jarige spits komt over van FC Utrecht en tekent voor twee jaar in Deventer. Vandaag sluit hij meteen aan bij de training in Terwolde.

De Kogel was twee weken geleden al op proef bij Go Ahead Eagles en speelde mee in het verregende oefenduel met Helmond Sport. De Houtenaar debuteerde op 6 februari 2011 bij FC Utrecht in het betaalde voetbal. Hij scoorde direct. Na drie seizoenen in de hoofdmacht van de Domstedelingen, kende Leon de Kogel verhuurperiodes bij VVV-Venlo en, afgelopen seizoen, Almere City.

Leon de Kogel zet nu dus zijn carrière voort in Deventer. “Gelijk toen ik hoorde dat Go Ahead Eagles interesse had, kreeg ik daar een goed gevoel bij”, vertelt hij. “Het is een echte volksclub, wat ik natuurlijk ook gewend ben bij FC Utrecht. Dat past heel erg bij mij. Ik ben een jongen die alles geeft, behalve op.”

De Kogel vervolgt: “Natuurlijk heb ik ook inlichtingen ingewonnen bij de jongens die ik al kende vanuit Utrecht: Randy Wolters, Kenny Teijsse, Erik Cummins en Bart Vriends. Met Randy heb ik ook bij VVV-Venlo gespeeld. Zij waren allemaal zo enthousiast over de club en vertelden over de fanatieke achterban. Ik ben ook vorige week een kijkje wezen nemen aan de Vetkampstraat. Poeh, wat zit dat er goed uit, hé. Lijkt me zo mooi als het stadion straks gevuld is met de supporters. Ik kan echt niet wachten.”

Volgens de spits heeft Go Ahead Eagles een echte targetman in huis gehaald. “Ja, ik ben balvast. Het team kan het spel via mij verplaatsen. Daarnaast ben ik wel een speler die voor zijn doelpunten staat.”

Kortom: precies het type spits dat de technische staf graag wilde hebben, beaamt Adrie Steenbergen, RvC-lid Technische Zaken. “Na de proefperiode zijn we de besprekingen dan ook meteen begonnen. Het heeft iets langer geduurd, doordat we nu natuurlijk met drie partijen te maken hadden: wij, Leon en FC Utrecht. We zijn heel blij dat we er dit weekend uit zijn gekomen en staan net als Leon te popelen ‘m in het rood-geel te zien.”

Schermafbeelding 2015-07-25 om 17.54.48