Nieuws Algemeen

Go Ahead Eagles versterkt zich met drie aanwinsten voor eDivisie

Iñigo Córdoba, Gerrit Nauber en Warner Hahn. Het zijn enkele voorbeelden van versterkingen die afgelopen zomer de overstap maakten naar De Adelaarshorst om met Go Ahead Eagles in de Eredivisie te gaan spelen. Inmiddels heeft Go Ahead Eagles in samenwerking met Bundled ook voor het digitale speelveld van de eDivisie drie aanwinsten weten te strikken voor seizoen 2021/2022.

De eSporters die namens Go Ahead Eagles het digitale voetbalstrijdperk gaan betreden, zijn Bob van Uden, Rick Dame en Jens van den Akker. Bob en Rick gaan de wedstrijden in de eDivisie spelen voor Go Ahead Eagles. Jens maakt het drietal compleet.

De tweeëntwintigjarige Bob uit Amsterdam is de meest ervaren speler van het trio eSporters. Bob heeft voorheen voor onder andere Ajax gespeeld en kwam daarnaast één seizoen uit voor Sagan Tosu uit Japan. Vorig seizoen was Bob in de eDivisie actief voor FC Groningen. Zelf kan Bob ook een aardig balletje trappen. Als keeper heeft hij meerdere seizoenen in de jeugd van Ajax en Almere City FC gevoetbald, maar uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om een ander pad te bewandelen. Bob denkt dit seizoen met Go Ahead Eagles hoge ogen te kunnen gaan gooien in de eDivisie.

Rick Dame is een 19-jarige student uit Naaldwijk. Rick ontdekte op jonge leeftijd dat hij veel talent heeft voor het spelen van games. Rick kwam voorheen onder andere uit voor ADO Den Haag. Door de degradatie van ADO naar de Keuken Kampioen Divisie moest Rick op zoek naar een nieuwe club en kwam zodoende bij Go Ahead Eagles terecht. Vorig seizoen is Rick, mede vanwege zijn jonge leeftijd, uitgeroepen tot talent van het seizoen. Rick schat de kansen hoog in voor het team van Go Ahead Eagles: “Met de ervaring van Bob en mijn eigen kwaliteiten verwacht ik dat het een mooi seizoen kan worden.”

Tot slot stellen wij graag Jens van den Akker aan je voor. Jens is een 16-jarig talent uit Uden, die momenteel in 4 havo zit. Voorgaand seizoen heeft Jens meegedraaid in de E-academy van Feyenoord. Hierbij heeft hij het vaak tegen talenten en ervaren spelers mogen opnemen en daar veel van kunnen leren. Jens is blij om bij het eDivisie-team van Go Ahead Eagles aan te mogen sluiten. “Ik verwacht dat ik veel kan leren van Bob en Rick en ben trots om met deze jongens te mogen spelen.”

Esporters Go Ahead Eagles (2021 2022) (2)

Go Ahead Eagles heeft met deze eSporters zowel ervaring als talent binnen weten te halen. Dit past goed bij wat Go Ahead Eagles en eSports-partner Bundled graag willen uitstralen: talenten de kans geven om te groeien. De eerste wedstrijd van de eDivisie wordt gespeeld op 9 november en wordt live uitgezonden op gameplatform Twitch.

Terug naar overzicht