Drie weken geleden versterkte Go Ahead Eagles zich voor seizoen 2019/2020 met het uit Duitsland afkomstige duo Mael Corboz en Nicolas Abdat. Eerder deze week mocht de club de geboren Deventenaar Elmo Lieftink begroeten, terwijl vandaag Wout Droste terugkeerde op het vertrouwde nest. Inmiddels kan aan dit viertal een ander talentvol kwartet toegevoegd worden. Go Ahead Eagles heeft zich voor het seizoen 2019/2020 versterkt met Boyd Lucassen, Martijn Berden (beiden Jong Vitesse), Max Leeflang (Berkum) en Joran Swart (was zonder club).

Met het viertal haalt Go Ahead Eagles twee verdedigers, een middenvelder en een aanvaller in huis. De meest offensieve speler van het kwartet is de 21-jarige Martijn Berden, die doorgaans als rechtsbuiten speelt en in het verleden actief was voor de jeugdopleiding van PSV. Afgelopen seizoen kwam Berden tot 29 competitieduels (3 goals, 6 assists) voor Jong Vitesse, dat in de Tweede Divisie op een achtste plaats eindigde. Boyd Lucassen volgt zijn ploeggenoot van Arnhem naar Deventer. De 20-jarige vleugelverdediger speelde het voorbije seizoen 33 competitiewedstrijden voor het beloftenteam van de Arnhemmers. Zowel Lucassen als Berden tekent een contract van twee jaar met een optie voor nog een seizoen bij Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder foto.

Martijn Berden (links) en Boyd Lucassen tonen op de B-Side het shirt van Go Ahead Eagles. (Foto: Dennis Bresser)

Joran Swart (21) doorliep vanaf 2007 de jeugdopleiding van sc Heerenveen en maakte in 2016 de overstap naar PEC Zwolle. Eind januari kreeg de verdediger, samen met acht ploeggenoten, te horen dat er per direct geen plaats meer voor hem was bij het beloftenteam van de Zwollenaren. Max Leeflang (18) begon het voorbije seizoen bij PEC Zwolle Onder-19, maar stapte in de winterstop over naar Hoofdklasser Berkum, waar hij in mei zijn debuut in het eerste elftal maakte. Swart en Leeflang maken beiden op amateurbasis de overstap naar Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder foto.

Max Leeflang naast zijn nieuwe thuishaven: De Adelaarshorst. (Foto: Dennis Bresser)

Technisch manager Paul Bosvelt: “We hebben Martijn, Boyd, Joran en Max een paar keer in actie gezien tijdens wedstrijden. Daarnaast hebben we een indruk van deze jongens gekregen tijdens een stage bij Go Ahead Eagles. Op basis van onze bevindingen hebben we geconcludeerd dat ze een kans verdienen. Net als vorig seizoen werken we komend seizoen met een brede selectie, waar Martijn, Boyd, Joran en Max onderdeel van uit zullen maken. Alle vier zijn ze aanstaande zondag dan ook van de partij tijdens de eerste training in Terwolde.”

Het talentvolle viertal zelf ziet de overstap naar Deventer als een mooie kans om zichzelf verder te ontwikkelen. “Ik ben een winnaar, ga voorop in de strijd en hou absoluut niet van verliezen”, typeert  Lucassen zichzelf als voetballer. “Ik hoop de supporters in Deventer te kunnen tonen waar ik als speler voor sta.” Diezelfde supporters maakten inmiddels al een onvergetelijke indruk op Berden, die vorige maand in De Adelaarshorst aanwezig was tijdens de Play-Offs. “Zoals de supporters toen tekeer gingen, is hoe voetbal hoort te zijn.”

Tekst gaat verder onder foto.


Joran Swart, geflankeerd door Paul Bosvelt. (Foto: Dennis Bresser)

Voor Swart voelt zijn komst naar Go Ahead Eagles bovendien een beetje als thuiskomen. “Zelf ben ik opgegroeid in Zeewolde, maar mijn opa en oma komen uit Deventer, waar mijn moeder bovendien is geboren.” Leeflang beschouwt Go Ahead Eagles als een ideale leerschool. “Ik hoop me komend seizoen zo goed mogelijk te ontwikkelen en veel te leren door met ervaren spelers en onder een vakkundige staf te trainen.”