Go Ahead Eagles verzuipt in Eindhoven tegen Jong PSV

Go Ahead Eagles heeft op bezoek bij Jong PSV een ruime nederlaag geleden. De Eindhovense beloften combineerden er lustig op los en zegevierden met 5-1.

In de openingsfase van de wedstrijd regende het louter pijpenstelen in het Jan Louwers Stadion. Doordat beide ploegen aftastten waren de kansen schaars. Piroe zag een inzet via een Eagles-been op de lat belanden.

De tweede kans van Jong PSV was wel raak. Gino Bosz leed balverlies en dit werd genadeloos afgestraft door de thuisploeg. Gakpo was het eindstation van een vlijmscherpe omschakeling.

Go Ahead Eagles ging op zoek naar de gelijkmaker maar kwam nauwelijks tot kansen. Van Moorsel kwam een teenlengte tekort na een diepe pass van Bakx, maar daar bleef het in de eerste helft ook wel bij. Jong PSV was echter nog niet klaar en voerde de score vlak voor de pauze op naar 3-0. Aboukhlal was de grote man met een goal en een assist op Lundqvist. Aan beide ging een knappe actie van Aboukhlal vooraf.

Joël Piroe in de achtervolging op Gino Bosz. (Foto: Erik Pasman)

John Stegeman greep in in de rust. Hij bracht Orhan Dzepar en Givan Werkhoven voor Richard van der Venne en Gino Bosz. Het leek even effect te hebben toen Werkhoven al snel de 3-1 binnen kopte uit een corner. Twee minuten later werd het vleugje hoop echter alweer weggenomen, toen Gakpo naar binnen kwam en via een verdediger raak schoot: 4-1.

Het restant van de wedstrijd had hierna net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Go Ahead Eagles ging wel op zoek naar een extra treffer, maar was niet bij machte de Eindhovense defensie te kraken. Jong PSV scoorde nog wel; Gakpo maakte zijn derde na een solo door de Deventer defensie. Hij bepaalde de eindstand zodoende op 5-1.

Jong PSV – Go Ahead Eagles 5-1
1-0 Cody Gakpo (19)
2-0 Zakaria Aboukhlal (40)
3-0 Ramon Pascal Lundqvist (44)
3-1 Givan Werkhoven (51)
4-1 Cody Gakpo (53)
5-1 Cody Gakpo (84)

Arbiter: Alex Bos
Geel: Van der Venne, Veldmate, Baas, Teze

Jong PSV: Van Osch; Teze, Soulas, Obispo, Kun; Frey (Schoonbrood/24), Ludqvist, Duarte; Aboukhlal (Daneels/81), Piroe (Catic/73), Gakpo.

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz (Werkhoven/46), Veldmate, Baas; Van Moorsel, Stans, Van der Venne (Dzepar/46); Bakx, Verheydt (Bliek/85), Navratil.