Go Ahead Eagles vestigt nieuw clubrecord na zege op FC Den Bosch

Go Ahead Eagles heeft vandaag na een geweldige comeback drie punten gepakt in het uitduel met FC Den Bosch. Na een 2-0 achterstand kantelde de wedstrijd alsnog in het voordeel van Go Ahead Eagles door doelpunten van Martijn Berden, Richard van der Venne en Maël Corboz: 2-3. Door de zege op de club uit Noord-Brabant is de ploeg van Jack de Gier nu twintig officiële wedstrijden op rij ongeslagen: een nieuw clubrecord!

In stadion De Vliert viel in de eerste minuut al een grote kans te noteren voor Go Ahead Eagles: Martijn Berden zag dat zijn inzet gekeerd werd door FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen. Zeven minuten later viel de eerste treffer van de wedstrijd aan de andere kant. Een schot van middenvelder Kevin Felida van buiten het zestienmetergebied belandde achter doelman Hobie Verhulst: 1-0.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

In het kwartier dat na het openingsdoelpunt volgde, kreeg FC Den Bosch nog twee kansen, waarvan er één opnieuw in het Eagles-doel viel. Op aangeven van Luuk Brouwers kopte Oussama Bouyaghlafen in de 24e minuut de 2-0 tegen de touwen.

Snel na het tweede tegendoelpunt liet Go Ahead Eagles de aansluitingstreffer noteren. Na een verwoestend schot maakte Martijn Berden in de 26e minuut de 2-1. In het restant van de eerste helft kreeg Go Ahead Eagles de beste kansen. Tot een tweede doelpunt kwam de ploeg van Jack de Gier echter niet, ondanks mogelijkheden voor Maël Corboz, Antoine Rabillard (twee keer) en Richard van der Venne.

Vijf minuten na rust kwam Go Ahead Eagles alsnog op gelijke hoogte. Na slordig uitverdedigen door de Bossche defensie veroverde Berden de bal, legde hem af op Corboz, die vervolgens met een boogbal Van der Venne bereikte: 2-2. De comeback werd vervolmaakt in de 70e minuut. En opnieuw waren Corboz en Van der Venne belangrijk bij de derde treffer van Go Ahead Eagles. Deze keer veroverde Van der Venne de bal, gaf hem aan invaller Adrian Edqvist, die er op zijn beurt voor zorgde dat Corboz alleen op de keeper afkon om zijn naam op het scorebord te zetten: 2-3.

Vier minuten voor tijd was het Hobie Verhulst die Go Ahead Eagles op de been hield door een afstandsschot van Ruben Rodrigues uit zijn doel te boksen. Ook een vierde Eagles-doelpunt hing in de lucht, maar Jaroslav Navrátil (stiftje op de lat), Rabillard en Van der Venne slaagden er niet in om het net opnieuw te laten bollen. Het bleef 2-3, waardoor Go Ahead Eagles niet alleen drie punten mocht bijschrijven, maar ook geschiedenis schreef. De ploeg van Jack de Gier bleef in De Vliert voor de twintigste keer op rij ongeslagen in een officieel duel, waarmee een stokoud clubrecord uit 1918 werd verbeterd.

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles 2-3 (2-1)