Met Sebastiaan Ribbink als nieuwe teammanager en Henk van Bussel als spelersbegeleider huisvesting heeft Go Ahead Eagles verdere invulling gegeven aan de begeleidingsstaf van de eerste selectie. Ribbink en Van Bussel nemen de taken over van Alfred Knippenberg, die zijn activiteiten als teammanager niet langer kon combineren met zijn werk als ondernemer. De oud-speler van de club blijft op de achtergrond nog wel betrokken bij de eerste selectie van Go Ahead Eagles.

“Het past helemaal bij mijn ambitie om als teammanager een begeleidende rol te vervullen bij de eerste selectie”, zegt Sebastiaan Ribbink over zijn nieuwe rol. “Voorheen ben ik drie jaar teammanager geweest binnen de gecombineerde jeugdopleiding van Go Ahead Eagles en FC Twente. Als geboren Twellonaar ben ik, na het splitsen van de beide jeugdopleidingen, uiteindelijk verder gegaan als teammanager binnen de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles. Toen Alfred besloot om als teammanager een stapje terug te doen, werd ik door Dennis Bekking gevraagd of ik zijn taken over wilde nemen bij de eerste selectie. Dit sluit perfect aan bij mijn ambitie om als teammanager verder door te groeien en mezelf verder te ontwikkelen.”

Ribbink zit met zijn visie op één lijn met de visie en professionaliseringsslag die Go Ahead Eagles voorstaat op het gebied van spelersbegeleiding. “Ik hecht veel waarde aan een stukje openheid en betrokkenheid. Verder wil ik de nadruk leggen op ‘samen’: samen presteren en samen weer de stap naar de Eredivisie zetten. In dat kader blijft ook Alfred een ondersteunende rol vervullen binnen de begeleidingsstaf. Hij heeft ervaring als teammanager, kent de taal van de kleedkamer en kan mij zeker in de beginfase goed ondersteunen om mijn rol als teammanager zo optimaal mogelijk te vervullen.”

Ribbink wordt het aankomende seizoen terzijde gestaan door Henk van Bussel, die als spelersbegeleider huisvesting aan de begeleidingsstaf wordt toegevoegd. “Ik heb in het verleden jarenlang voor Go Ahead Eagles gewerkt als politieman en als commandant in de commandoruimte van het stadion”, geeft Van Bussel aan. “Ik wilde iets voor de club blijven doen, maar bij voorkeur niet meer op veiligheidsgebied. Toen de nieuwe opzet van de begeleidingsstaf ging spelen, werd er door Go Ahead Eagles aan mij gedacht.”

Het zoeken naar huisvesting voor spelers van buitenaf behoort tot het voornaamste werkveld van Van Bussel. “Mijn rol is in eerste instantie om huisvesting te regelen en te bemiddelen voor een woning. Daarnaast zal ik diverse hand- en spandiensten te verrichten. Voor nieuwe spelers is het af en toe best moeilijk om bij een nieuwe club en in een andere stad terecht te komen. Ik woon al jarenlang in Deventer en kan nieuwe spelers bijvoorbeeld helpen om de stad te leren kennen. Verder neem ik de nodige levenservaring met me mee. Als spelers ergens mee zitten, dan kunnen ze altijd bij Sebastiaan, Alfred of mij terecht.”