nieuws

nieuwsNa de openingswedstrijd in de eredivisie, waarin Go Ahead Eagles een punt pakte in en tegen Utrecht, staat vanavond de eerste thuiswedstrijd op de rol. Go Ahead Eagles ontvangt vanavond ADO Den Haag in een nagenoeg uitverkocht Adelaarshorst. Trainer Foeke Booy beseft dat zijn ploeg vanavond goed bij de les moet zijn en niet te enthousiast ten aanval moet trekken. ‘We moeten ervoor waken dat we in het mes lopen’, zegt de trainer.

 Foeke Booy verwacht een tegenstander die de ruimtes klein zal houden, Go Ahead Eagles het initiatief gunt en zelf wil toeslaan als er ruimte komt. ‘ADO Den Haag heeft een geroutineerde ploeg. Natuurlijk zullen we spelen om aan te vallen, maar we moeten wel geduld hebben. We moeten uitkijken dat we niet teveel mensen voor de bal krijgen.’
Go Ahead Eagles had vorige week in de eerste helft tegen FC Utrecht last van plankenkoorts, maar gooide na de thee alle schroom van zich af. ‘Voor de meeste spelers is de eredivisie nieuw. Meer aandacht, meer pers, grote stadions. In De Adelaarshorst zullen ze zich thuis voelen. Hier is het voetbal een feest. Zeker als ons publiek morgen fanatiek achter de ploeg gaat staan. Een sterke twaalfde man kan het verschil maken.

Bij Go Ahead Eagles keert Bart Vriends terug in de basis. Hij speelt in het centrum van de defensie. Mawouna Amevor, die vorige week in het hart van de defensie speelde, verhuis naar de rechtsbackpositie. Doke Schmidt zal daardoor op de bank beginnen. Ook Deniz Türüç, die vorige week geblesseerd raakte, is weer hersteld.
Minder goed nieuws is er voor Kevin Spanjaard (foto). Hij raakte vorige week geblesseerd aan zijn knie en nader onderzoek deze week leerde dat hij een kruisband heeft afgescheurd. Hij zal binnenkort worden geopereerd en zal daarna een lange revalidatieperiode voor de boeg hebben. ‘Voor hem is het seizoen voorbij’, zegt Booy. ‘We leven met Kevin mee en zullen hem uiteraard waar mogelijk bij staan.’

Joey Godée ontbreekt ook, maar is op de goede weg en heeft al gedeeltelijk deelgenomen aan de groepstraining. Booy verwacht dat hij op korte termijn weer inzetbaar is.