Nieuws Algemeen

‘Go Ahead Eagles Werkt’ brengt vraag en aanbod arbeidsmarkt bij elkaar

‘Je moet schieten om te scoren’ en ‘Vind jouw ideale positie in het speelveld’. Het is voetbaljargon dat de aankomende seizoenen ook buiten de krijtlijnen veelvuldig te horen zal zijn in De Adelaarshorst. Onder de labels ‘Go Ahead Eagles Werkt’ en ‘Go Ahead Eagles Verbindt’ gaan Go Ahead Eagles en de IU Groep een partnership aan.

De komende vijf jaar brengt Go Ahead Eagles Werkt – dat in gebouw Larenstein een eigen kantoorruimte in gebruik zal nemen – vraag en aanbod op de (rood-gele) arbeidsmarkt bij elkaar. “Eerder dit jaar – nog ruimschoots voor onze promotie naar de Eredivisie – kwamen we in gesprek met de IU Groep”, zegt Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles. “Van oudsher is Deventer een echte arbeidersstad waar een mentaliteit heerst van: ‘Handen uit de mouwen, niet lullen maar poetsen.’ Die mentaliteit is door de jaren heen ingebed in de Deventer samenleving. Het is een mentaliteit die ook past bij Go Ahead Eagles, waar onze supporters strijd en inzet verwachten van de spelers op het veld. Hard werken en hun steentje bijdragen zit bij onze supporters in hun DNA, niet voor niets kunnen we bij Go Ahead Eagles altijd rekenen op onze supporters als er op vrijwillige basis ‘handjes’ nodig zijn. Hoe mooi is het dan om als club iets terug te kunnen doen door middel van ‘Go Ahead Eagles Werkt’? Hierdoor kunnen we enerzijds supporters ondersteunen bij het zoeken naar een baan en anderzijds Business Partners helpen met het vinden van deskundig personeel. Maar ‘Go Ahead Eagles Werkt’ is er ook voor werknemers en werkgevers die nog geen directe link hebben met Go Ahead Eagles. Iedereen is welkom!”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

‘Go Ahead Eagles Werkt’ is de uitzend- en detacheringsformule waarin Go Ahead Eagles en de IU Groep elkaar hebben gevonden. Werkzoekende supporters ‘scoren’ een baan en werkgevers vinden de juiste ‘spelers’ voor hun team. Samen werken aan dé juiste opstelling! Voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt wordt gebruik gemaakt van de jarenlange kennis van Intermediair Uitzendbureau, een van de vier bedrijfsonderdelen van de IU Groep. Het tweede label Go Ahead Eagles Verbindt is een initiatief van Go Ahead Eagles en Buddo, een ander bedrijfsonderdeel van de IU Groep. Go Ahead Eagles Verbindt ondersteunt sociaal werkgeverschap in de regio. Door werkgevers, kandidaten en publieke partners in de regio te verbinden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op werk te bieden. In combinatie met een sportief voorschakeltraject worden mensen fysiek én mentaal klaargestoomd voor volwaardige deelname aan de arbeidsmarkt.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

“De handen uit de mouwen steken en ons vastbijten in ons werk zit ook in het DNA van de IU Groep”, zegt Arjan Hummel, algemeen directeur van de IU Groep. “De samenwerking met Go Ahead Eagles betekent voor ons de volgende stap in het verstevigen en uitbouwen van onze positie in de regio. Net als Go Ahead Eagles richten wij ons voor een belangrijk deel op het werk- en verzorgingsgebied van de Stedendriehoek. Qua DNA sluiten wij met ons hart voor voetbal en hardwerkende mensen óp en naast het veld naadloos op elkaar aan. Wij versterken elkaar in het realiseren van onze gezamenlijke, maatschappelijke ambities en doelstellingen en willen op deze wijze verantwoordelijkheid nemen om iedereen deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt. Go Ahead Eagles is meer dan voetbal, dit brengen wij samen in ‘Go Ahead Eagles Werkt’ en ‘Go Ahead Eagles Verbindt’. Op het veld is winnen belangrijk, maar op de arbeidsmarkt is meedoen belangrijker dan winnen. Iedereen kan én mag meedoen, dit gaan wij samen met Go Ahead Eagles realiseren.”

(Foto: Erik Pasman)

Terug naar overzicht