Nieuws Algemeen

Go Ahead Eagles – FC Emmen in teken van Meer dan Voetbal

De oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen op zaterdag 31 juli (aanvang 19:30 uur) zal in het teken staan van Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal. Go Ahead Eagles heeft voor deze wedstrijd verschillende speciale groepen uitgenodigd.

Go Ahead Eagles bereikt met zijn maatschappelijke projecten en activiteiten tienduizenden mensen uit de regio. Denk hierbij aan de Go Ahead Eagles OldStars, bestaande uit voetballiefhebbers van 55 jaar en ouder. Of aan de honderden basisschoolleerlingen die elk schooljaar meedoen aan het project Scoor een Boek!, dat zich richt op leesbevordering onder kinderen. Het zijn slechts twee voorbeelden van de vele vaste projecten die jaarlijks vanuit of in samenwerking met Go Ahead Eagles worden georganiseerd.

Tekst gaat verder onder video.


Een greep uit alle activiteiten die Go Ahead Eagles de afgelopen jaren op sociaal-maatschappelijk gebied heeft georganiseerd.

Maar ook met meet and greets, wedstrijdbezoeken, videoboodschappen en speciale weggeefacties worden regiogenoten bereikt, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Het is onze manier om iets terug te doen voor de regio, die ons natuurlijk op haar beurt ook support”, vertelt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “We hebben daarom het idee opgevat om die verbinding uit te dragen middels een speciale wedstrijd. Iets wat ik ook nog ken uit mijn tijd bij Feyenoord, waar elk jaar een benefietduel wordt gespeeld. Goed voorbeeld doet wat dat betreft goed volgen.”

Tekst gaat verder onder video.


Scoor een Boek! is een van de maatschappelijke projecten waarmee Go Ahead Eagles duizenden mensen in de regio bereikt. (Video: Rocketboys)

Met deze actie wil Go Ahead Eagles de ‘rentree-wedstrijd’ met publiek in De Adelaarshorst nog meer kracht bijzetten. Van Dop: “Waarbij de wedstrijd tegen FC Emmen natuurlijk een prachtig affiche is. Twee traditierijke Eredivisionisten, die bovendien dit jaar een jubileum vieren. Wij met 100 jaar Vetkampstraat en zij met hun 125-jarig bestaan. De voorbije periode hebben wij voor deze wedstrijd onder meer alle wijkbewoners, houders van een Go Ahead Eagles JongerenRekening bij de Rabobank en medewerkers van het Deventer Ziekenhuis – die in de afgelopen coronaperiode een topprestatie hebben geleverd – uitgenodigd. Als bedankje en/of steuntje in de rug.”

Vouchers Eagles-regenton

Voor supporters die een Eagles-regenton hebben aangeschaft, geldt eveneens dat ze kosteloos twee tickets kunnen bestellen voor het duel met FC Emmen. “Bij de Eagles-regenton zit een voucher voor twee kaarten voor een actiewedstrijd”, legt Jan Willem van Dop uit. “In de Eredivisie zijn er geen actiewedstrijden, dus op deze manier maken we gratis wedstrijdbezoek alsnog mogelijk.” Trotse bezitters van een Eagles-regenton (en bijbehorende vouchers voor een wedstrijdbezoek) kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd via ticketing@ga-eagles.nl o.v.v. ‘Actie regenton’ (doe dit s.v.p. ook nogmaals als je al eerder een mail hebt gestuurd naar aanleiding van vragen / verzoeken voor het omwisselen van je ‘regentonvouchers’ voor wedstrijdkaarten).

Tekst gaat verder onder video.


Met de hulp van supporter Paul Oomens is het aansluiten van de Eagles-regenton ook voor Luuk Brouwers een fluitje van een cent. (Video: Rocketboys)

Meer informatie voor seizoenkaarthouders die de MVO-wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Emmen (en/of de openingswedstrijd Go Ahead Eagles – SV Rödinghausen van zaterdag 7 augustus) willen bezoeken, volgt later deze week op onze clubkanalen.

Coronatoegangsbewijs

Go Ahead Eagles – FC Emmen en Go Ahead Eagles – SV Rödinghausen gelden als evenementen die onder Testen voor Toegang vallen. Alle supporters van 13 jaar of ouder die de wedstrijd bezoeken, dienen bij de ingang van De Adelaarshorst een coronatoegangsbewijs te kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Je dient bij de ingang van De Adelaarshorst een van deze drie coronatoegangsbewijzen te laten zien via de CoronaCheck-app van de Rijksoverheid of met geprinte documenten via coronacheck.nl.

Terug naar overzicht