Go Ahead Eagles wint ook derde duel van 2021: 3-0 tegen MVV

Go Ahead Eagles heeft vanavond ook de derde wedstrijd van 2021 in een zege omgezet. In De Adelaarshorst werd het 3-0 tegen MVV Maastricht. Voor rust scoorden Sam Beukema en Erkan Eyibil, waarna Sam Hendriks in de tweede helft vanaf de strafschopstip het trio treffers compleet maakte.

Kees van Wonderen kon tegen de Limburgers weer een beroep doen op verschillende spelers die tegen Jong PSV en TOP Oss nog ontbraken. Zo verschenen Bas Kuipers, Luuk Brouwers en Sam Beukema voor het eerst in 2021 aan de aftrap en behoorde ook Jacob Mulenga weer tot de wedstrijdselectie.

Al na vijf minuten was het raak voor Go Ahead Eagles. Een corner van Luuk Brouwers belandde voor de voeten van Sam Beukema, die Go Ahead Eagles van dichtbij op voorsprong zette met zijn vierde competitietreffer van het seizoen: 1-0. Na een voorzet vanaf de linkerkant kreeg Erkan Eyibil de kans om de voorsprong nog in de beginfase te verdubbelen, maar de middenvelder schoot rakelings naast.

Na de beginfase consolideerde Go Ahead Eagles zonder problemen de verkregen voorsprong en wachtte het elftal geduldig op mogelijkheden om een tweede treffer te maken. Een van die mogelijkheden deed zich voor na een half uur spelen. MVV-doelman Mike Havekotte ‘verslikte’ zich in de bal met Bradly van Hoeven en Sam Hendriks in zijn buurt, maar geen van beide Eagles-spelers kon profiteren.

Nadat doelpogingen van Giannis Botos (schot over), Sam Beukema (eveneens over) en Sam Hendriks (kopbal via verdediger naast) ook geen tweede goal opleverden, werd de voorsprong kort voor rust alsnog verdubbeld. Wout Droste bereikte Erkan Eyibil, die met een diagonaal schot doelman Havekotte kansloos liet: 2-0 in de 43e minuut. Een tussenstand waarmee Go Ahead Eagles aan de theepauze begon, aangezien een schot van Bradly van Hoeven in de extra tijd van de eerste helft over de kruising scheerde.

Waar Go Ahead Eagles in de eerste helft nauwelijks iets te duchten had van MVV, daar probeerden de Maastrichtenaren wat meer druk naar voren te zetten in de tweede helft. De eerste goede doelpoging was na een kwartier spelen echter voor Boyd Lucassen, die zijn schot gekeerd zag worden door Havekotte. De enige echt dreigende momenten van MVV vielen tussen de 62e en 65e minuut te noteren. Eerst kwam de Maastrichtse clubtopscorer Joeri Schroijen vanaf de linkerkant naar binnen om vervolgens voorlangs te schieten. Arne Naudts was dichter bij succes toen hij achter de Eagles-defensie opdook maar op de vuisten van Jay Gorter punterde.

Aan de overzijde verscheen Bradly van Hoeven na een steekbal alleen voor Havekotte, maar de Maastrichtse goalie voorkwam een derde Eagles-goal. Die derde treffer kwam er uiteindelijk alsnog toen Frank Ross kort voor het einde van de wedstrijd onreglementair ten val werd gebracht binnen het zestienmetergebied. Sam Hendriks benutte de toegekende strafschop en zette daarmee de 3-0 eindstand op het bord, waardoor Go Ahead Eagles – inclusief de bekerzege bij SC Cambuur – de vijfde overwinning op rij boekte en inmiddels al zeven wedstrijden op rij ongeslagen is.