Eerste Selectie

Go Ahead Eagles wint Overijsselse derby op overtuigende wijze: 2-0

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan door FC Twente met lege handen terug naar Enschede te sturen. De ploeg van René Hake kende een droomstart met twee snelle doelpunten en gaf dit vervolgens ook niet meer uit handen: 2-0.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam besloot Hake om twee wijzigingen door te voeren in zijn basiselftal. José Fontán verving Fredrik Oppegård op de linksbackpositie en ook Willum Willumsson keerde terug in de basis. Onder begeleiding van een fraaie sfeeractie betraden beide ploegen omstreeks 14:30 uur het veld in De Adelaarshorst, waarna de wedstrijd in gang kon worden gezet.

Dat het geen saai potje zou worden, werd al snel duidelijk. Er ontpopte zich een scherpe openingsfase, waarin vooral Go Ahead Eagles liet blijken de drie punten in eigen huis te willen houden. Na amper zes minuten was het zelfs als raak. Philippe Rommens leek de bal voor te geven op het hoofd van Isac Lidberg, die de bal echter niet wist te toucheren. Lars Unnerstall leek duidelijk verrast en kon niet meer voorkomen dat de bal pardoes in de rechterhoek neerplofte: 1-0! De honger van de thuisploeg was echter nog niet gestild en Go Ahead Eagles ging dan ook vrolijk door met waar het mee bezig was. In de zestiende minuut werd dit beloond. Net als bij de openingstreffer was het Philippe Rommens die de bal voor het doel bracht. Ditmaal wist Isac Lidberg zijn hoofd wél tegen de bal te krijgen. Lars Unnerstall tastte mis, waardoor de Zweedse spits voor zijn vijfde treffer van het seizoen mocht tekenen: 2-0!

Am3i3964

Even later ontstond er de nodige onrust op de tribunes, waarop de scheidsrechter besloot het spel stil te leggen. Na een kortstondige hervatting werd de wedstrijd nogmaals voor een langere periode van bijna dertig minuten stilgelegd, waarna het duel weer vervolgd kon worden. Ook na de onderbreking had Go Ahead Eagles het beste van het veldspel. Het leverde nog enkele kansen op voor de ploeg van René Hake, waarbij de grootste voor Finn Stokkers was. Zijn schot belandde echter op een haar na aan de verkeerde kant van de rechterdoelpaal. Omdat Jeffrey de Lange aan de overzijde knap redding bracht op een hard schot van Václav Černý, zochten beide teams de kleedkamer op met een 2-0 ruststand op het scorebord.

Vlak na rust was het Sem Steijn die de kans kreeg om de uitploeg terug in de wedstrijd te brengen. Jeffrey de Lange stond echter wederom goed op te letten en hield de bal met een knappe reflex uit het doel. Niet veel later kon de wedstrijd aan de andere kant van het veld al bijna in het slot worden gegooid. De kopbal van Finn Stokkers was echter niet krachtig genoeg, waardoor het een makkelijke prooi bleek voor Lars Unnerstall. Langzaam maar zeker leek het er steeds meer op dat Go Ahead Eagles de wedstrijd over de streep ging trekken. Jay Idzes kreeg in de 85e minuut zelfs dé kans op de derde treffer. Hij kreeg de bal echter niet goed onder controle en kwam dan ook net te kort om de juiste richting mee te geven aan de bal. Het bleek de laatste grote mogelijkheid van de wedstrijd te zijn. Na een waar voetbalgevecht met een hoop passie en strijd van Eagles-zijde bleven de drie punten in Deventer!

Am3i3985

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

Go Ahead Eagles – FC Twente 2-0 (2-0)
6’ Philippe Rommens 1-0
16’ Isac Lidberg 2-0

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Toeschouwers: 9.848
Gele kaart: Michel Vlap (FC Twente)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Gerrit Nauber, José Fontán; Willum Willumsson (34’ Rashaan Fernandes), Jay Idzes, Philippe Rommens, Bobby Adekanye (78’ Fredrik Oppegård); Isac Lidberg, Finn Stokkers.

FC Twente: Lars Unnerstall; Joshua Brenet, Mees Hilgers, Anass Salah-Eddine (46’ Michel Vlap), Gijs Smal; Sem Steijn (71’ Manfred Ugalde), Mathias Kjølø, Max Bruns (46’ Alfons Sampsted); Václav Černý, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan (71’ Daan Rots).

Fotografie: Henny Meyerink

Terug naar overzicht