Go Ahead Eagles wint overtuigend van FC Volendam: 3-0

Go Ahead Eagles heeft vanavond in eigen huis met duidelijk verschil gewonnen van FC Volendam. Met een rake kopbal zette Elmo Lieftink zijn team halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Maecky Ngombo en Martijn Berden brachten De Adelaarshorst in extase door kort na rust voor nog eens twee treffers te tekenen: 3-0.

Veel kansen vielen er in de eerste twintig minuten van Go Ahead Eagles en FC Volendam nog niet te noteren. Los van wat kleine plaagstootjes hoefden geen echt dreigende doelpogingen te elimineren. Halverwege de eerste helft brak Elmo Lieftink de ban voor Go Ahead Eagles. Met een rake kopbal uit een corner van Richard van der Venne zette de middenvelder de openingstreffer voor zijn team op het scorebord: 1-0. Martijn Berden en Gino Bosz kregen vervolgens behoorlijke kansen om nog voor rust de score te verdubbelen, maar beide Eagles-spelers hadden het vizier niet op scherp staan.

Vlot in de tweede helft werd alsnog de 2-0 op het scorebord gezet. Een voorzet van Jaroslav Navrátil werd door Maecky Ngombo met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Vier minuten later werd de weelde zelfs nog groter voor de ploeg van Jack de Gier. Balverlies aan Volendamse zijde leidde tot een reuzenkans voor Berden, waarna de aanvaller niet faalde in de afwerking: 3-0 in de 51e minuut.

Het grootste gevaar van Volendamse zijde kwam van de voet van Jari Vlak. Via het been van Sam Beukema dreigde de bal in het Deventer doel te verdwijnen, maar keeper Hobie Verhulst voorkwam een tegentreffer met een puike redding. Aan de overzijde had het ook zomaar 4-0 kunnen worden. Met name Van der Venne was twee keer heel dichtbij, maar gescoord werd er niet meer. Wel waren de 8.287 toeschouwers in De Adelaarshorst nog getuige van de invalbeurt van Boyd Lucassen, die in de 87e minuut in het veld kwam voor Van der Venne en daarmee zijn eerste officiële speelminuten maakte in het eerste elftal van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles – FC Volendam 3-0 (1-0)
24. Elmo Lieftink 1-0
47. Maecky Ngombo 2-0
51. Martijn Berden 3-0

Scheidsrechter: De heer Van de Graaf
Toeschouwers: 8.287
Gele kaart: Richard van der Venne (Go Ahead Eagles), Mohamed Betti (FC Volendam)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Elmo Lieftink, Richard van der Venne (87. Boyd Lucassen), Gino Bosz (75. Zakaria Eddahchouri); Jaroslav Navrátil (67. Adrian Edqvist), Maecky Ngombo, Martijn Berden.

FC Volendam: Nordin Bakker; Mohamed Betti, Marco Tol, Mike Eerdhuijzen (46. Darryl Baly), Mike van de Ven; Gerry Vlak (67. Francesco Antonucci), Kevin Visser, Jari Vlak; Nick Doodeman, Jelle Duin, Darius Johnson (77. Martijn Kaars).