Nieuws Algemeen

Go Ahead Eagles worstelt met hoge schadepost vernieling bus

Afgelopen zaterdagavond speelde Go Ahead Eagles met 1-1 gelijk op bezoek bij RKC Waalwijk. De selectie van Kees van Wonderen kon in het Mandemakers Stadion rekenen op de support van 330 uitsupporters.

“Zij waren bijna de hele wedstrijd volop te horen”, spreekt algemeen directeur Jan Willem van Dop zijn waardering uit. “Namens spelers en staf wil ik ze dan ook bedanken voor hun support, zoals ook al eerder in de uitwedstrijden tegen Feyenoord, SC Cambuur en AZ.”

Helaas werd de club naar aanleiding van het wedstrijdbezoek geconfronteerd met een zeer aanzienlijke schadepost aan een van de bussen. “Ruiten en interieur zijn op grote schaal verwoest”, zegt Van Dop. “We wisten echt niet wat we zagen bij terugkomst. De schade loopt in de duizenden euro’s.”

Go Ahead Eagles heeft getracht te achterhalen wie hier verantwoordelijk voor zijn, maar helaas heeft dit onderzoek tot op heden geen volledig beeld opgeleverd. “Daarom doen wij een dringend beroep op deze individuen om zich te melden bij ons en hun verantwoordelijkheid richting club en mede-reizigers te nemen. Anders moeten we de schade helaas verhalen op alle inzittenden van de bus. Wij zijn het beu te vaak op te moeten draaien voor de handelingen van een enkeling, met alle (financiële) gevolgen van dien.”

Waarom wordt dit op deze manier gecommuniceerd en niet alleen richting de inzittenden van de bus? “Uiteraard gaat er ook een rechtstreeks bericht naar alle inzittenden. Maar wij zijn, net als buspartner TCR Tours, ernstig geschrokken van de grote schaal van deze vernielingen. Wij zien dit als een moment om nogmaals te onderstrepen dat agressie tegen meereizend veiligheidspersoneel en andermans eigendommen absoluut niet wordt getolereerd. Juist om de belangen van de goedwillende supporters – en die zijn gelukkig nog steeds veruit in de meerderheid – te bewaken. Want niemand zit te wachten op een hogere prijs voor het bezoeken van een uitwedstrijd of zwaardere vervoersregelingen. Wij belonen supporters die meegaan met loyaliteitspunten, maar voor dit soort gedrag kunnen we die natuurlijk niet toekennen. Loyaliteit betekent trouw, eerlijkheid en positieve ondersteuning.”

Wil je contact opnemen over bovenstaand verhaal? Supporterscoördinator Jan-Willem Klink is bereikbaar via supporterszaken@ga-eagles.nl.

Terug naar overzicht