Go Ahead Eagles zet winnende reeks voort tegen FC Volendam: 3-0

De ‘perfect score’ van Go Ahead Eagles blijft ook na vier competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gehandhaafd. In De Adelaarshorst won het team van John Stegeman vanavond met 3-0 van FC Volendam. Voor rust waren Orhan Džepar en Jaroslav Navrátil trefzeker voor de Deventenaren, waarna Thomas Verheydt in de tweede helft de eindstand op 3-0 bepaalde.

De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam op naam van Richard van der Venne. De kersverse vader had zijn vizier in de zesde minuut alleen net iets te hoog gericht, waardoor de bal over het doel van FC Volendam-doelman Jordi van Stappershoef vloog. Toch kwam Go Ahead Eagles al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Orhan Džepar reageerde attent op de voorzet van Jaroslav Navrátil en schoot de openingstreffer achter Van Stappershoef: 1-0 in de 13e minuut. Kort daarop was het Van der Venne die bijna doel trof. Thomas Verheydt legde de bal af op de middenvelder, die vanuit een moeilijke hoek op het lichaam van de Volendamse keeper schoot.

(Foto: Erik Pasman)

Het enige gevaar van Volendamse zijde kwam van Kevin Visser. Bij zijn eerste poging schampte hij de bal nog met zijn hoofd waardoor de bal ongevaarlijk voorlangs ging. De tweede kopbal van de Volendam-captain was echter een stuk kansrijker, maar ook nu schoot de bal voor het doel van Hobie Verhulst langs. Kort voor rust verdubbelde Go Ahead Eagles de voorsprong. FC Volendam verloor de bal doordat Go Ahead Eagles de tegenstander op de eigen helft onder druk zette en afjaagde. Vervolgens lag de bal binnen een paar seconden voor de voeten van Navrátil, die alleen voor de doelman diagonaal binnen schoot: 2-0 in de 39e minuut.

De jacht op een volgende treffer werd door Go Ahead Eagles in de tweede helft onverminderd voortgezet door de manschappen van Stegeman. Verheydt was de man die de derde Deventer treffer voor zijn rekening nam. Nadat de Man of the Match in de 52e minuut nog recht in de handen van Van Stappershoef had gekopt, was het voor de spits in de 59e minuut een koud kunstje om de bal langs de doelman te schuiven na slordig balverlies van FC Volendam.

In het laatste half uur van het duel kreeg Go Ahead Eagles nog een aantal kansen om de score naar 4-0 te tillen. Schoten van Van der Venne en Džepar werden gesmoord, terwijl Jeroen Veldmate een indraaiende voorzet van Jeff Stans maar op een haar na miste. Inzetten van Verheydt en Navrátil verdwenen via het been van een Volendam-verdediger over de achterlijn. In de slotseconden van de wedstrijd waren de invallers Maarten Pouwels en Bruno Andrade nog het dichtst bij een doelpunt. Pouwels zag zijn hakbal gekeerd door de doelman, Andrade schoot in de rebound vanuit een lastige hoek opnieuw tegen Van Stappershoef, waarna Pouwels in de daaropvolgende rebound in de handen van de Volendam-goalie kopte. Het bleef dan ook 3-0 in De Adelaarshorst, waarmee Go Ahead Eagles met twaalf punten uit vier duels de ‘perfect score’ in stand hield.

Go Ahead Eagles – FC Volendam 3-0 (2-0)
13. Orhan Džepar 1-0
39. Jaroslav Navrátil 2-0
59. Thomas Verheydt 3-0

Scheidsrechter: De heer Van der Eijk
Aantal toeschouwers: 8.819
Gele kaart: Thomas Verheydt (Go Ahead Eagles), Alex Plat, Nick Runderkamp (beiden FC Volendam)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Istvan Bakx, Jeff Stans, Richard van der Venne (67. Paco van Moorsel); Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt (85. Maarten Pouwels), Orhan Džepar (77. Bruno Andrade).

FC Volendam: Jordi van Stappershoef; Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Bäly, Paul Kok; Nick Doodeman, Kevin Visser (80. Anthony Berenstein), Alex Plat (60. Nick Runderkamp); Cas Peters (54. Gerry Vlak), Enzo Stroo, Rodney Antwi.