De eerste voetbalzaterdag van deze maand was er een om snel te vergeten voor drie van de vier jeugdteams van Go Ahead Eagles. Go Ahead Eagles Onder-13 gaf vanochtend vroeg het goede voorbeeld door met 3-0 te winnen van concurrent Alphense Boys O13. Het is Onder-19, Onder-17 en Onder-15 later op de middag niet gelukt om het voorbeeld van het jongste Eagles-jeugdteam een goed vervolg te geven.

Onder-19 heeft een off-day

Go Ahead Eagles Onder-19 liep vandaag tegen een zure nederlaag aan op bezoek bij Hollandia O19. Na negentig minuten stond er een 3-0 einduitslag op het scorebord in het voordeel van de club uit Hoorn. Erik Zandstra was niet te spreken over het optreden van zijn ploeg. Volgens de trainer van Onder-19 beleefde zijn elftal vandaag een ‘collectieve off-day’ in de Tweede Divisie A. “Doordat we slap verdedigen komen we in de eerste helft op achterstand. Daarna valt ook nog eens snel de 2-0 en gaan zij zich alleen maar verder ingraven”, vertelt Zandstra.

Uiteindelijk kwam Go Ahead Eagles Onder-19 niet meer tot scoren in Hoorn, terwijl Hollandia O19 na rust nog wel de 3-0 wist te maken. “Dit was een waardeloze middag”, vervolgt Zandstra. “De inzet en beleving was vandaag te matig. Je mag best weleens een wedstrijd verliezen, maar dat mag niet gebeuren met zó weinig inzet. Dat kan echt niet. We zijn door de ondergrens gezakt. Deze wedstrijd was Go Ahead Eagles-onwaardig.”

Tekst gaat verder onder foto.

Onder-17 baalt van nederlaag

Trainer Uǧur Yildirim zag vandaag dat Go Ahead Eagles Onder-17 met 1-0 verloor van Zeeburgia Onder-17. Volgens Yildirim verloor Go Ahead Eagles Onder-17 onterecht in Amsterdam. “Dat vind ik wel. Ik vind dat de grensrechter drie punten van ons afpakt.” In de eerste helft van Go Ahead Eagles Onder-17 tegen Zeeburgia Onder-17 werd een doelpunt van Gijs Hovius afgevlagd door de grensrechter van dienst. “Dat doelpunt werd onterecht afgekeurd”, aldus Yildirim. Hij verwijt ook zijn spelers het een en ander. “Het was vandaag de kerels tegen de jochies. Wij waren de jochies. Zeeburgia deed er alles aan om de wedstrijd over de streep te trekken, dat is ook voetbal en daar moeten wij beter mee omgaan. Vandaag hebben we de taken die we normaal altijd goed uitvoeren niet uitgevoerd en waren we te slordig aan de bal.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Go Ahead Eagles Onder-17 kreeg echter voldoende kansen om minstens de gelijkmaker te maken in de hoofdstad. “We hebben de kansen gehad, zelfs voor open doel schieten we die bal er niet in. Echt alles zit dan tegen. Maar we hebben vandaag ook gewoon met te weinig passie gespeeld. Vincent Derksen had die passie vandaag wél. Vincent speelde een goede pot en haalde als enige zijn niveau, als iedereen dat doet dan lopen we niet tegen zo’n nederlaag aan.”

Onder-15 geeft riante voorsprong uit handen

Kampioen Go Ahead Eagles Onder-15 is ook nog na vandaag ongeslagen in de Eerste Divisie-laag. Op het eigen sportcomplex in Twello speelde de ploeg van Tristan Berghuis vandaag met 4-4 gelijk tegen de nummer twee DSO O15. Go Ahead Eagles Onder-15 gaf een 4-0 voorsprong uit handen tegen de amateurclub uit Zuid-Holland. “Zij begonnen wel heel goed aan het duel en strijden ook nog steeds mee om promotie”, vertelt Berghuis. “Dat zag je aan hun ploeg af, want ze schoten uit de startblokken. Gelukkig speelden wij een geweldige twintig minuten waarin we vier goals maakten, dat was een goede fase van onze kant.” Go Ahead Eagles Onder-15 leek met een 4-0 voorsprong de rust in te gaan. Berghuis: “Ons spel werd de laatste tien minuten voor rust al wat minder en zij maakten vlak voor de rust de 4-1. In de rust had ik het gevoel dat de wedstrijd beide kanten op kon, helaas voor ons viel de wedstrijd de minst positieve kant op.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Na rust moest Go Ahead Eagles Onder-15 nog eens drie doelpunten incasseren. “We hebben ons – afgezien van de twintig minuten waarin we goed speelden – laten afbluffen door een gemotiveerd DSO. Daar ben ik best teleurgesteld over”, vervolgt de trainer van Onder-15. “Die jongens zijn net zo teleurgesteld, dit is een leermoment. We moeten hier veel beter mee omgaan. Zeker nu we na de winterstop in een hogere divisie spelen. Gelukkig speelden we ook twintig minuten als een kampioensploeg en als we dat na de winterstop doortrekken dan maak ik me nergens zorgen over. Maar ik ben erg teleurgesteld over onze tweede helft vandaag.”

Volgend weekend sluit Onder-15 het avontuur in de Eerste Divisie-laag af met een wedstrijd tegen AFC 34 O15. “Van deze wedstrijd kunnen we alleen maar leren. Nu moeten we volgende week weer vol aan de bak om te zorgen dat we deze competitie ongeslagen afsluiten.”

Belangrijke zege Onder-13

In de Eerste Divisie-hoog won Go Ahead Eagles Onder-13 vandaag op sportpark Zuiderlaan in Twello met 3-0 van Alphense Boys O13. Een uitgebreid sfeer- en wedstrijdverslag van dit duel is hier te lezen.

Tekst gaat verder onder foto.

Bij Go Ahead Eagles Onder-13 was het vandaag wel feest. (Foto: Carlo Bruil)

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Tweede Divisie A:
Hollandia O19 – Go Ahead Eagles O19 3-0 (2-0)

Tweede Divisie A:
Zeeburgia O17 – Go Ahead Eagles O17 1-0 (0-0)

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles O15 – DSO O15 4-4 (4-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Brian Goudbeek, Ibrahima Kouyate, Leon Opdam, Finn Steinvoort

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O13 – Alphense Boys O13 3-0 (1-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Jesse Wijnstok (2), Sam Simons

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.

Geen reacties meer mogelijk.