Go Ahead Eagles Onder-13 kende een goede generale repetitie voor het beslissende duel om het kampioenschap volgende week tegen Cambuur. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Frisia met 9-1. Onder-15 won thuis met 2-0 van DWS, terwijl O17 zegevierde in de oefenwedstrijd tegen Eerbeekse Boys Onder-19 (6-1).

“Zeker een goede generale, maar dat moet je nog wel even doen en dat hebben we gedaan”, blikte O13-trainer Uğur Yildirim terug. Het veld in Leeuwarden was slecht, maar de toeschouwers genoten. Yildirim: “Alle elf basisspelers, en ook de invallers, hebben het heel goed gedaan. Het middenveld stond goed, we vielen vaak aan over de flanken en er vielen mooie goals. Wij zijn klaar voor volgende week, absoluut. We voelen vertrouwen. Maar eerst nog een weekje lekker trainen en de spanning niet te veel opvoeren.”

Handige Henkies
Onder-15 legde volgens trainer Jan Kromkamp een goede pot op de mat tegen DWS. “Eind november verloren we met 4-2 van DWS, vandaag hebben we laten zien dat wij in de tussenliggende maanden vooruit zijn gegaan. Bij de tegenstander lopen altijd wel een paar Handige Henkies met wie je rekening moet houden. DWS heeft ook van die snelle jongens, maar wij stelden daar goed voetbal tegenover. We kwamen vaak alleen voor de keeper.”

Het kwaliteitsverschil tussen Go Ahead Eagles Onder-17 en Eerbeekse Boys Onder-19, kampioen van de tweede klasse 02, was groot. “Een ideale wedstrijd om onszelf in balbezit te verbeteren”, vond trainer Kick Maatman. “Bij vlagen lukte dat.” De tegentreffer was onnodig volgens de oefenmeester, die zijn team vooral het laatste kwartier voor rust goed zag spelen.

Karakteristieken:
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O15 – DWS O15 2-0 (0-0). Doelpunten GAE: Beau de Bone (2).
Tweede divisie D: Frisia O13 – Go Ahead Eagles O13 1-9 (1-5). Doelpunten GAE: Milan Berenschot (4), Jorn Hekkert (3), Dinand Burgmeijer, Bruno van den Dungen.
Oefenwedstrijd: Go Ahead Eagles O17 – Eerbeekse Boys O19 6-1 (4-0). Doelpunten GAE: Quiermo Dumay, Pieter Ebbers, Quentin Oliekan, Rehwin Nandpersad, Jordy Knippenberg, Mert Okatan.