Hij besliste het uitduel met Fortuna Sittard afgelopen vrijdag en ook het eerdere onderlinge treffen met onze komende tegenstander, NAC Breda. Met 23 seizoenstreffers (op verschillende kanalen is zijn goal tegen Telstar nog niet bijgeteld) evenaarde hij een belangrijk clubrecord: samen met Erik Tammer (1996/1997) maakte hij de meeste goals in één seizoen in het shirt van Go Ahead Eagles.

Jullie weten natuurlijk meteen over wie we het hebben (al is het maar omdat we een foto van hem pontificaal bij dit bericht hebben geplaatst): Leon de Kogel! Uit alle rangen en standen peerde hij de bal dit seizoen binnen.

Hij bracht ons in extase thuis tegen Sparta, liet ons eindelijk weer het zoet van de overwinning proeven tegen RKC en schoot ons naar de tweede ronde van de play-offs tegen Fortuna Sittard.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Oss, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 18-03-2016, GA Eagles-speler Leon de Kogel (r) viert zijn doelpunt met GA Eagles-speler Darren Maatsen (l)

En nu is onze Leon genomineerd voor de Gouden Stier voor ‘Beste speler van de Jupiler League 2015/2016’. Wat we vragen? Je stem. Wanneer? Nu (of in ieder geval vóór aanstaande zondag, 23:59 uur)!

Namens Leon en de rest van de club: heel veel dank!

Klik hier om te stemmen.

Ps. Als het goed is, heb je al een stemaccount, aangezien jullie eerder al massaal op Leon de Kogel stemden als beste speler van de tweede periode. Na brons gaan we nu voor goud!!

SITTARD - Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles, Jupiler League, seizoen 2015-2016, Fortuna Sittard Stadion, 22-04-2016, GA Eagles-speler Leon de Kogel (m) scoort de 0-1, Fortuna Sittard speler Luc Mares (l) en 'Fortuna Sittard speler Ferry de Regt (r) zijn te laat