Voor het eerst sinds een kleine vier maanden waren de poorten van De Adelaarshorst gisteren weer voor even open. Tientallen supporters verzamelden zich in het stadion. Nog niet om een wedstrijd te bekijken, maar wel voor een speciale ontbijt- en lunchsessie langs het veld. Met een goed gevulde maag en een unieke ervaring rijker keerden de supporters huiswaarts.

Het idee voor een ontbijt- en lunchsessie in De Adelaarshorst – waarvan de opbrengst naar Go Ahead Eagles gaat – werd een aantal weken geleden bedacht door Jordi Rietman van HeerlijkOntbijten.nl. Samen met zijn maten van Kippenhok lukte het hem om het initiatief te realiseren. “Binnen 32 uur hadden we 180 aanmeldingen. Ongekend! Het geeft aan wat mensen over hebben voor de club.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Liefde voor de club

Samen met een aantal anderen van Kippenhok was Jordi zondagochtend al vroeg aan de Vetkampstraat te vinden. “De hele week zijn we bezig geweest met de voorbereidingen”, vertelt hij. “Zondagochtend om 09:00 uur kwamen de eerste gasten binnendruppelen. Ongeveer vijftig personen genoten van de ontbijtsessie, waarbij er rekening werd gehouden met de coronamaatregelen. Zo stonden de tafeltjes coronaproof op anderhalve meter uit elkaar. Rond 12:00 uur begon de lunchsessie met een nieuwe groep supporters.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De tafels waren gepositioneerd aan de rand van het veld. Daarnaast stond er ook nog een grote tafel op het cameraplatform van de Hoofdtribune. Alle beschikbare plekken hadden twee dingen gemeen: het geweldige uitzicht en supporters konden het gras ruiken. Met dat in het achterhoofd genoten de fans van heerlijke lekkernijen. Van versgebakken broodjes tot aan jus d’orange: overal was voor gezorgd door HeerlijkOntbijten.nl. De kosten: slechts € 19,02 per persoon, uiteraard verwijzend naar het oprichtingsjaar van Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Typisch Nederlands voetbalweer

Door de harde wind en de miezerregen was het typisch Nederlands voetbalweer. Het mocht de pret niet drukken. Voor alle supporters was het een unieke ervaring. Ontbijten of lunchen in het Home of Football, wie wil dat niet? Jordi: “Er was een oudere man die de sessie cadeau kreeg van zijn vrouw. Toen hij op het stadion arriveerde, wist hij pas wat ze gingen doen. Dat is toch prachtig?” Het initiatief van HeerlijkOntbijten.nl en Kippenhok werd geweldig ontvangen door de supporters en de club zelf. Jordi concludeert: “Het was een fantastische dag. Mooi om te zien hoe iedereen bij de club betrokken blijft.”

Komende zaterdag staan de ontbijt- en lunchsessie opnieuw op de planning. Net als de eerste dag is ook deze dag al volledig uitverkocht. Ook zaterdag zullen de aanwezigen weer met een uniek gevoel huiswaarts keren.

(Foto: Erik Pasman)