IMG 6155
IMG 6155

Afgelopen donderdag werkten de leerlingen van speciaal onderwijsschool De Bolster zich flink in het zweet onder het motto: ‘ontdek je talent’. In een prachtige zaal, beschikbaar gesteld door tafeltennisvereniging SWIFT, werd in samenwerking met Deventer Sportbedrijf het sportcarrousel uitgezet. “Deze leerlingen waren ontzettend fanatiek. Het leuke van deze middag was, dat in ieder groepje en bij elk onderdeel weer iemand anders de uitblinker was. Deze middag paste perfect in het kader van ‘ontdek je talent’, waar SportMpower voor staat” wist projectmanager Irma Muskee enthousiast te vertellen. Onder leiding van hoofdcoach en tevens oud Go Ahead Eagles speler Glenn Kobussen gingen de leerlingen aan de bak.

De sportcarrousel is in het kort een sportverkenning. Met een aanhanger vol sportattributen komt de carrousel op elke gewenste plek. De eerste keer op een school of bij een werkgever. Leerlingen en werknemers kunnen – op eigen terrein – kort verkennen wat de sporten (atletiek, gymnastiek, wielrennen, judo, voetbal, tafeltennis, zwemmen en korfbal) inhouden. De volgende stap is dat de carrousel wordt opgezet bij bijvoorbeeld een van de verengingen. Daar kunnen de mensen dan weer alle sporten beoefenen, maar ook nader kennis maken met de vereniging. Vervolgens is het de bedoeling dat de sporter-in-spe een aantal keren gaat proefdraaien bij de vereniging van zijn of haar keuze. Als dat bevalt kan hij of zij lid worden van de vereniging. Bij de G-tak van de vereniging, maar ook bij de reguliere onderdelen, dat is afhankelijk van wat iemand kan en wil.

 

Ditmaal stond de carrousel dus bij tafeltennisvereniging SWIFT en konden de leerlingen kennismaken met allerlei verschillende sporten. Zo konden deze talenten bijvoorbeeld wielrennen op een hometrainer, deden zij core-stabilityoefeningen, konden zij leren judoën en werd hun behendigheid en lenigheid getest. Het ging er fanatiek aan toe en dat was geweldig om te zien. De leerlingen van het speciaal onderwijs doen het momenteel super en de organisatie van SportMpower hoopt van harte dat zij deze lijn door kunnen trekken de komende weken. Ze zijn zichtbaar aan het groeien!

IMG 6154