Op dinsdag 3 december aanstaande vindt om 15.30 uur de aftrap plaats van de Eagles Buurtleague in stadion De Adelaarshorst in Deventer. De Eagles Buurtleague is een zaalvoetbaltoernooi voor alle schoolkinderen uit Deventer van 8 tot en met 12 jaar. 


Bij dit toernooi voetballen straten en buurten tegen elkaar om uiteindelijk op 23 december 2013 in Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer de finale tegen elkaar te spelen.

Het doel van de Eagles Buurtleague is om het sportieve gedrag onder jeugdigen te bevorderen, zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld.
Het enthousiasme voor de Eagles Buurtleague is enorm. Maar liefst 20 teams nemen deel aan de voetbalcompetitie. De aftrap in stadion De Adelaarshorst op dinsdag 3 december aanstaande wordt een leerzame en gezellige middag die onder andere bestaat uit een workshop over Fair Play en een rondleiding door het ‘huis’ van Go Ahead Eagles.

Finale

De finale van het sportieve zaalvoetbaltoernooi van de Eagles Buurtleague vindt plaats op maandag 23 december 2013 in Sport- en Belevingscentrum De Scheg. Go Ahead Eagles draagt de Buurtleague een warm hart toe, licht Kees van Hoof van Eagles4Deventer toe: ”We vinden Fair Play en sportiviteit onder kinderen heel belangrijk, daarom is de gehele selectie van Go Ahead Eagles op 23 december 2013 aanwezig bij het toernooi om de kinderen aan te moedigen.”

Op de finaledag is er voor de kinderen tijd voor een fotomoment met de selectie van Go Ahead Eagles en is er een uitgebreide Meet & Greet in een speciaal hiervoor ingerichte kidspersruimte.

Meidenvoetbal
Nieuw dit jaar is een aparte meidencompetitie. Voorgaande jaren speelden de deelnemers in gemixte teams. Dit jaar zijn de teams gesplitst om het meidenvoetbal in Deventer te promoten. Meidenvoetbal, is de snelst groeiende sport in Nederland en in de wereld. In Deventer blijft de totale deelname van meiden bij voetbalverenigingen echter achter bij de landelijke trend. In samenwerking met vier amateurverenigingen SV Helios, VV Diepenveen, FC RDC en SV Colmschate en Eagles4Deventer organiseert Sportbedrijf Deventer voorafgaand aan de Eagles Buurtleague clinics en vriendinnendagen speciaal voor meiden van 6 tot en met 12 jaar. Van de 20 deelnemende teams zijn er maar liefst 9 meidenteams waardoor een eigen competitie mogelijk is.

De teams worden de hele dag beziggehouden met verschillende side-events, verzorgd door Dr. Wooow. De side-events bestaan onder andere uit een Freestyle-workshop, pannakooi, voetbal-bowling en smartgoals.

Meer informatie over de Eagles Buurtleague: www.eaglesbuurtleague.nl.

 

Geen reacties meer mogelijk.