Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag verruilden 73 Business Partners de Engelse sfeer aan de Vetkampstraat voor de bakermat van het voetbal: Groot-Brittannië. De Business Trip naar Swansea, inclusief een bezoek aan Swansea City – Millwall, stond namelijk op het programma. In het land van ‘pints, fish and chips’ zorgde de onderlinge saamhorigheid tussen de Business Partners voor een onvergetelijke reis naar Wales.

Verspreid over twee groepen – de ene groep vloog met Easyjet, de andere groep met KLM –  verzamelden de Business Partners van Go Ahead Eagles zich afgelopen vrijdag in alle vroegte bij De Adelaarshorst. Vooral de eerste groep Business Partners kon de slaap nog even flink uit de ogen wrijven, want hun bus vertrok al om 6:30 uur richting Schiphol. Wat de vroegste vogels dan wel weer als voordeel hadden ten opzichte van de tweede groep (die om 9:00 uur vertrok): ze werden door de spelersbus van Go Ahead Eagles naar Schiphol gebracht!


 
Nadat alle Business Partners veilig op de luchthaven van Bristol waren geland, werd het laatste deel van de reis per bus vervolgd. Tegen het einde van de middag was de eerste groep op locatie: het Dragon Hotel in Swansea, op nog geen vijf minuten loopafstand van het stadscentrum en uitgaansleven. De samensmelting met de tweede groep Business Partners volgde later op de dag in het Liberty Stadium van Swansea City, waar in het bijzijn van John van Zweden, voormalig aandeelhouder van de club, een rondleiding volgde langs onder meer uitkleedkamer, persruimte, spelerstunnel en dug-out. “Haagser dan John zal het dit weekend wel niet worden”, was de overheersende gedachte bij een aantal Business Partners, niet beseffende dat ze tijdens het gezamenlijke diner in het hotel verrast zouden worden door een onvervalste Haagse zanger… Daarbij lieten ook Henri Bril en Ruben Bos horen over de nodige vocale stemklanken te beschikken.


 
Zaterdagochtend grepen diverse Business Partners de mogelijkheid aan om een stadswandeling door Swansea te maken. De route voerde onder meer langs de haven en de locatie waar het oude stadion van Swansea City ooit had gestaan, terwijl ook de middenstip van het voormalige stadion als bezienswaardigheid voorbij kwam. De overvloedige regenval die aanvankelijk voorspeld was, bleef gelukkig uit, al was het één keer wel flink rennen om tijdig aan een stevige plensbui te ontkomen.


 
’s Middags stond het affiche Swansea City – Millwall op de rol. Na het nuttigen van een traditioneel Britse voetbalmaaltijd (fish and chips) in de pub tegenover het stadion (The Harvester), zag de Eagles-delegatie hoe de ploeg uit Wales met minimaal verschil won: 1-0. Vervolgens stond het iedereen vrij om op eigen gelegenheid het nachtleven van Swansea te ontdekken en daar werd door de Business Partners dan ook gretig gebruik van gemaakt. Op zondag volgde moe maar voldaan de terugreis naar De Adelaarshorst.


 
Dat sport daadwerkelijk verbindt, bleek des te meer tijdens de Business Trip naar Swansea. Naast een flinke portie gezelligheid werden de nodige zakelijke verbindingen gelegd tussen de Business Partners. Op een informele manier leerde iedereen elkaar kennen tijdens de Business Trip, wat tot een grote saamhorigheid en een aantal waardevolle, nieuwe contacten leidde.

Go Ahead Eagles wil alle ‘Swansea-gangers’ dan ook bedanken voor de onvergetelijke Business Trip naar Wales!